Drugi športi

Slovenke pripravljene na test proti olimpijskim in svetovnim prvakinjam

Velenje, 26. 02. 2024 19.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovensko žensko rokometno reprezentanco ta teden čakata dvoboja z aktualnimi olimpijskimi in svetovnimi prvakinjami Francozinjami v sklopu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Prva tekma bo v četrtek v Velenju, druga pa v nedeljo v Orleansu.

Slovenke so se danes zbrale v Ljubljani in začele priprave za deveti nastop na prvenstvih stare celine, ki ga bodo med 28. novembrom in 15. decembrom gostile Avstrija, Madžarska in Švica. V uvodnih dveh kvalifikacijskih nastopih so suvereno premagale Latvijo in Italijo, na prvenstvo pa se bodo poleg prvih dveh ekip iz vsake skupine uvrstile še štiri najboljše tretjeuvrščene iz osmih skupin.

Selektor Dragan Adžić je zbral 21 rokometašic. Na seznam vabljenih igralk je dodal krožno napadalko Krima Mercatorja Manco Jurič, saj Valentina Klemenčič še okreva po poškodbi gležnja. Zaradi službene zadržanosti je morala sodelovanje odpovedati srednja zunanja igralka Nuša Fegic.

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: Damjan Žibert

Na seznamu se poleg Juričeve in Klemenčičeve še krilne igralke Ema Abina, Tamara Mavsar, Maja Svetik, Ema Marković in Alja Varagić, zunanje igralke Ana Abina, Nena Černigoj, Ema Hrvatin, Erin Novak, Tjaša Stanko, Nina Spreitzer, Ana Gros, Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie, krožni napadalki Nataša Ljepoja in Lana Puncer ter vratarke Dijana Đajić, Amra Pandžić in Maja Vojnovič.

"Vesel sem, da bomo to tekmo odigrali v Velenju, kjer upam, da nas bodo pričakale polne tribune. Za nas bo to tudi odličen test pred olimpijskimi kvalifikacijami," je na novinarski konferenci povedal selektor Slovenije Dragan Adžić.

"Vedno so prisotna čustva in spomini, ko se vrnem v domači kraj in stopim v Rdečo dvorano, kjer sem naredila prve rokometne korake. Za vsakega športnika je to nekaj posebnega. Od zadnje reprezentančne tekme v Šaleški dolini je minilo že kar nekaj let in res sem vesela, da se vračamo v Velenje. Upam, da nas bo podprlo čim več ljudi," pa je dodala reprezentantka Ana Gros.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Izredno sem vesela, da se vračam v reprezentančni dres. Izjemno sem pogrešala soigralke, skoraj eno leto jim nisem mogla pomagati. Na igrišču bom skušala pripomoči po najboljših močeh in kar najbolje predstavljati Slovenijo. Tekem s Francijo se izredno veselim, čeprav vem, da nam ne bo niti malo lahko," pa je dodala povratnica v slovensko izbrano vrsto Elizabeth Omoregie, ki je morala zadnjih nekaj reprezentančnih akcij izpustiti zaradi poškodbe kolena.

Elizabeth Omoregie
Elizabeth Omoregie FOTO: Damjan Žibert

Ker bo tekma potekala 29. februarja, so se tamkajšnji organizatorji, Mestna občina Velenje, Zavod Rdeča dvorana, Športna zveza Velenje, RK Gorenje Velenje in ŽRK Velenje, spomnili tudi vseh tako imenovanih osmoljencev, ki na ta dan praznujejo rojstni dan, in jim podarili brezplačen vstop na tekmo.

"Velenje je po Sloveniji in tudi po svetu prepoznavno po številnih nazivih. V tem letu smo nosilci evropskega zelenega lista, kar je dodatna vrednost našemu mestu. Tudi edinstvena četrtkova tekma Velenju pomeni veliko, saj smo med drugim prepoznavni kot mesto športa. Zelo se je veselimo. Verjamem, da nas čaka odličen dvoboj in da bodo v njem gledalci resnično uživali. Slovenski reprezentanci želim vse dobro," je povedala podžupanja Velenja Aleksandra Vasiljević.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

titomeni
27. 02. 2024 10.16
+1
Nakup kart pa vrjetno zelo slab, gledena to da jih zdaj ponujajo osnovnosolcem in starsem po - 50%.