Drugi športi

Rokometašice so se podale v lov na vozovnico za SP

Ljubljana, 12. 04. 2021 18.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ženska članska rokometna reprezentanca je v ponedeljek začela novo poglavje. Novi selektor Dragan Adžić je svoje izbranke zbral v Ljubljani in z njimi začel priprave na tekmi proti Islandiji, ki bosta dali imena potnic na letošnje svetovno prvenstvo v Španiji.

Ana Gros
Ana Gros FOTO: AP

Na uvodnem snidenju v Ljubljani so manjkale vratarka Branka Zec ter dvojec kluba iz Bukarešte, Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie, ki se bodo pripravam pridružile v ponedeljek zvečer oziroma v torek zjutraj. Na zboru je reprezentančne soigralke pozdravila tudi mlada krožna napadalka Valentina Tina Klemenčič, ki bo primorana tokratno akcijo izpustiti zaradi operacije leve rame – ta jo čaka v četrtek. Na zboru se je izbrana vrsta soočila tudi z novo realnostjo. Hitri test na koronavirus je ob prihodu na priprave dal pozitiven izvid pri Nini Zulič. Organizatorko igre je reprezentančna zdravniška služba poslala v samoizolacijo, ob tem pa jo čaka PCR-test, ki bo dal končni odgovor glede morebitne okuženosti. Zdravniška služba je v samoizolacijo poslala tudi Amro Pandžić, njeno klubsko soigralko v Turčiji, pri kateri je bil hitri test sicer negativen, a bo pred priključitvijo ostalim dekletom preventivno opravila PCR-testiranje.

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: AP

"Priprave ne začenjamo v polni zasedbi, zato prvi trening še ne bo vezan na taktične zamisli proti Islandiji, temveč bo namenjen predvsem spoznavanju z igralkami. Po nedeljski klubski tekmi v Moskvi Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie še potujeta v Slovenijo, zaradi obveznosti se nam bo šele v torek zjutraj pridružila Branka Zec. Na zbor sta prispeli tudi Nina Zulič in Amra Pandžić, a je bil pri prvi test na koronavirus pozitiven, zato čakamo rezultate PCR-testa. Do rezultata PCR-testiranja bo v samoizolaciji ostala tudi Pandžićeva, ki je bila kot klubska soigralka v tesnem stiku z Zuličevo. S torkom se bomo začeli ozirati proti kvalifikacijskima obračunoma in teh nekaj treningov skušali izkoristiti za čim boljšo pripravo. Ne glede na vse verjamem, da bo vse v najlepšem redu in da bomo delo opravili po pričakovanjih," je za uradno spletno stran RZS dejal novi selektor Dragan Adžić. Reprezentanca bo celotne priprave opravila v prestolnici. Trenirala bo v dvorani na Kodeljevem, kjer jo v soboto čaka tudi prvi polčas kvalifikacijskega dvoboja z Islandkami. "Ne glede na vse spremembe smo vse igralke imele veliko željo, da se znova sestanemo in da se na kvalifikacijskih tekmah odrežemo čim bolje. Komaj čakamo, da se tekmi začneta. Želimo si poti na svetovno prvenstvo," je za spletno stran Zveze povedala Teja Ferfolja. "Kot vedno sem se tudi tokrat izjemno veselila zbora, tudi zato, da se znova vidimo z reprezentančnimi soigralkami. Cilji ne glede na spremembe ostajajo isti: želimo se uvrstiti na svetovno prvenstvo. S tem dosežkom bo lažje graditi tudi v prihodnje, ko nas čaka domače evropsko prvenstvo," pa je dodala Tjaša Stanko.

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VAREN
12. 04. 2021 20.13
+2
Vsi samo nekaj lovijo ujamejo pa nič.
Mother Russia
12. 04. 2021 20.01
+2
Spet ić.... Je v slovenskem športu še kaj slovenskega?