Drugi športi

Slovenke uspešno pozdravile povratnici v reprezentanco Ščuko in Hutinskijevo

Maribor, 06. 01. 2019 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je ob zmagi nad Islandijo s 3:0 v nizih pozdravila dve povratnici v slovenski dres. To sta izkušena Sara Hutinski in mlada Lana Ščuka, ena najbolj perspektivnih slovenskih odbojkaric. Tekma je služila za trening in uigravanje pred odločilno tekmo z Izraelom.

Več videovsebin
  • Lana Ščuka po zmagi Slovenije nad Islandijo
    01:36
    Lana Ščuka po zmagi Slovenije nad Islandijo
  • Sara Hutinski po zmagi Slovenije nad Islandijo
    00:30
    Sara Hutinski po zmagi Slovenije nad Islandijo
  • Saša Planinšec po zmagi Slovenije nad Islandijo
    01:59
    Saša Planinšec po zmagi Slovenije nad Islandijo

V Mariboru je slovenska izbrana vrsta po dobri uri še drugič premagala Islandijo, tudi tokrat gladko s 3:0 (12, 11, 12). "Je nekaj pritiska. Če ne z zunaj, pa si ga zadam sama. Od sebe pričakujem dosti več, kot cela ekipa. Pritisk je, ampak želja po igri in zmagah je dosti večja," je po uspehu povedala povratnica v slovenski dres Sara Hutinski, ki dve leti ni sodelovala v dresu slovenske reprezentance. Za konec je razveselila slovenske ljubitelje odbojke in potrdila, da bo nastopila na evropskem prvenstvu, če se bo tja Slovenija uvrstila. "Zagotovo. Če bo selektor računal name, se bom tega z veseljem udeležila," nam je zaupala Sara Hutinski.

"Zame je pritisk bil, ker smo mogli zmagati čim višje, da imamo čim boljši rezultat za tekmo z Izraelom. Pred tekmo me je bilo zagotovo malo strah, ker sem se vrnila. Vesela smo naredile to, kar je bilo potrebno," pa je povedala še druga povratnica v slovenski dres Lana Ščuka. "Imamo odlično izhodišče za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Vsaka punca, ki je tukaj, daje vse na treningu. Izmenjujemo si znanje, kar si lahko vzamemo kot bonus," je še dodala.

Ker je Belgija v nedeljo popoldne premagala Izrael s 3:0, bo Slovenija v sredo na gostovanju proti Izraelu potrebovala le en niz, da se uvrsti na evropsko prvenstvo.  "Zelo smo vesele, da smo prvo igrale z Islandijo, da smo se lahko ujele na uradni tekmi. Na treningih že poskušamo uigravati, danes smo imele možnost to narediti na tekmi. Čaka nas še tekma z Izraelom, kjer moramo oddati čim manj nizov," pa je dodala 23-letna Saša Planinšec.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.