Drugi športi

Slovenke v boj za biti ali ne biti

Ljubljana, 08. 12. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.M., STA
Komentarji
4

Slovenske rokometašice so na dosedanjih tekmah svetovnega prvenstva prikazale dobro igro in so še vedno v boju za napredovanje oziroma možnost, da zaigrajo v četrtfinalu tega tekmovanja. V petek jih čaka tekma proti domačinkam Norvežankam, v slovenskem taboru pa so prepričani, da lahko napravijo še en vrhunski rezultat.

Več videovsebin
  • Izjava Maje Vojnović
    01:02
    Izjava Maje Vojnović
  • Izjava Alje Vargić
    00:51
    Izjava Alje Vargić
  • Izjava Maje Svetik
    00:33
    Izjava Maje Svetik

Izbranke Dragana Adžića so nastope med svetovno elito začele z dvema uspehoma. S 30:24 so najprej premagale Islandke, nato pa še Angolke. Na zadnji tekmi skupinskega dela so nato s 27:31 klonile proti Francozinjam, minulo sredo pa z enakim rezultatom na uvodu drugega dela tekmovanja odpravile Južno Korejo.

Naslednji preizkus v skupini 2, iz katere v četrtfinale vodita le dve mesti, jih čaka proti Norvežankam, ki so lani na evropskem prvenstvu v Sloveniji osvojile zlato kolajno. S prvim mestom so se vrnile tudi s svetovnega prvenstva v Španiji leta 2021.

Skandinavke so pred obračunom s šestimi točkami vodilna ekipa skupine. Ravno toliko točk ima Francija, sledi Slovenija s štirimi, Avstrija z dvema, medtem ko Angolke in Južnokorejke točk v tem delu tekmovanja še nimajo.

"Pri dekletih je prisotno nekaj utrujenosti, manjše težave pa imajo Tjaša Stanko, Ana Abina in Alja Varagić. Šele zjutraj na dan tekme bomo vedeli, ali nam bodo lahko pomagale proti Norveški," je o stanju v slovenski reprezentanci povedal selektor Adžić.

"Norveška je sogostiteljica letošnjega tekmovanja. Od lanske ekipe, ki je osvojila evropski naslov, so v njeni zasedbi tri dodatne izjemne igralke. Kari Brattset Dale, najkoristnejša igralka svetovnega prvenstva 2021 v Španiji, vrhunsko levo krilo Camilla Herrem in zunanja igralka Ingvild Bakkerud, ki se je izkazala pri Ikastu. Nesporno je, da je Norveška favoritinja. Po do sedaj prikazani igri je njega izbrana vrsta odlično pripravljena. Za nas bo to dober preizkus, na katerem se bomo skušali prikazati v čim boljši luči," je dodal selektor.

Da nimajo česa izgubiti, se zavedajo tudi slovenske igralke, zato gredo lahko v tekmo bolj sproščeno.

"Nimamo česa izgubiti, lahko le veliko pridobimo. Zaradi tega se lahko na tekmo podamo sproščeno. Smo motivirane in osredotočene na naše naloge. Upamo na pozitiven razplet," je dejala Maja Svetik.

Tekmovanje v drugem delu SP bodo Slovenke končale v nedeljo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amor Fati
08. 12. 2023 11.49
+2
Sem velik optimist, ampak Norvežanke so enostavno pretežke nasprotnice.
zmerni pesimist
08. 12. 2023 10.24
+2
Tudi če zmagajo bojo pa francozinje s točko pomagale norvežankam
BELAN
08. 12. 2023 10.09
-3
Danes bo ne biti....
Giannis
08. 12. 2023 09.15
+2