Drugi športi

Slovenska dekleta proti aktualnim evropskim prvakinjam niso brez možnosti

Herning, 05. 12. 2020 17.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred slovenskimi rokometašicami je na evropskem prvenstvu na Danskem druga zahtevna preizkušnja v skupini A. Tokrat bodo varovankam selektorja Uroša Bregarja nasproti stale aktualne evropske prvakinje Francozinje, ki so v uvodnem krogu precej težje od pričakovanj le z zadetkom viška ugnale neugodno reprezentanco Črne gore. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo drago prodali svojo kožo.

Uvodni poraz na turnirju proti gostiteljici Danski po besedah selektorja Uroša Bregarja in krilne igralke Maje Svetik ni pustil večjih psihofizičnih posledic pred novo zahtevno preizkušnjo proti Franciji.

Francozinje na Danskem branijo evropski naslov izpred dveh let, ki so ga osvojile prav na domačih tleh. In ravno na omenjenem turnirju so se slovenske in francoske rokometašice pomerile v prvem krogu skupinskega dela; tedaj so gostiteljice upravičile vlogo favoritinj in slavile s prepričljivih 30:21, a kot poudarja selektor Uroš Bregar so se njegove varovanke iz tiste preizkušnje ogromne naučile.  

"V primerjavi s prvo tekmo moramo proti Francozinjam popraviti našo igro v napadu in da bomo situacije, ki si jih ustvarimo, znali izkoristiti. Ob tem ne smemo izgubiti toliko žog. Najbolj pomembno bo sicer, da dvignemo raven naše obrambe in da večkrat njihove napade prekinemo s prekrški. To bo ključ do uspeha," meni slovenski selektor, ki bo lahko računal na vse razpoložljive moči.

Elizabeth Omoregie je bila na uvodni tekmi evropskega prvenstva proti gostiteljicam turnirja Dankam nekoliko zadržana, a jo bo selektor Uroš Bregar v nadaljevanju tekmovanja še kako potreboval.
Elizabeth Omoregie je bila na uvodni tekmi evropskega prvenstva proti gostiteljicam turnirja Dankam nekoliko zadržana, a jo bo selektor Uroš Bregar v nadaljevanju tekmovanja še kako potreboval. FOTO: EHF

Prva zvezdnica francoske izbrane vrste, srednja zunanja igralka Allison Pineau, bo zaradi poškodbe izpustila letošnji Euro, je pa zato med šestimi novinkami tudi krožna napadalka ljubljanskega Krima Mercatorja Oceane Sercien Ugolin

"Po tekmi z Dansko ni bilo lahko zaspati. Ne glede na to, da smo proti Dankam pokazale slabšo igro in dosegle slab rezultat, je potrebno dvigniti glavo, se iz napak nekaj naučiti in iti naprej. Pokazati moramo, da smo boljše od tega, kar smo pokazale v petek. Ekipo Francije precej dobro poznamo, saj smo se z njo srečevale že na minulih velikih tekmovanjih. Francozinje bodo zahtevne tekmice, ki igrajo hitro. Kljub temu verjamem, da smo jim s pravo borbenostjo, željo in pristopom lahko konkurenčne,"  optimistično pravi krilna igralka Maja Svetik, ki je na uvodni tekmi z Dansko zapravila nekaj stoodstotnih priložnosti.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

batom@pinkponk.com
05. 12. 2020 19.59
Pred tekmo fsi pametni pol bo pa jok
Viejo cabron
05. 12. 2020 19.24
Kdor vsaj malo razmišlja racionalno o športu vé, da naše nimajo možnosti proti Francozinjam. So hitre, atletske,....Razlika bo vsaj 5 golov korist FR.
moare
05. 12. 2020 19.31
realmadrid the best
05. 12. 2020 21.14
Uporabnik1816146
05. 12. 2020 19.14
+1
Ma zamemjat tega Bregarja nesposobnega. On lahko vodi mini rokomet ne pa repke. Sramota od RZS vse reprezentance imajo vrhunske trenerje vi pa drzite Bregarja ko nima pojma o taktiki niti kdaj ke treba vzet time out da o menjavah ne govorim. Pa ekipa je vrhunska res da je par igralk zarad priimkov samo to bi jih pravi trener kr hitro nagnal. Ne pa vi pa vas Bregar sramota 3 poraze fix