5°C

Kauzer drugi v Tacnu, kajakašice brez stopničk

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
0
Prvi dan tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu so se merili kajakaši in kajakašice. Najboljšo slovensko uvrstitev je zabeležil veteran Peter Kauzer, ki je zaostal le za presenetljivim zmagovalcem Švedom Isakom Öhrströmom, Vid Kuder Marušič je bil peti. Pri dekletih je bila Eva Terčelj četrta, Ajda Novak pa peta.

Eva Terčelj (na fotografiji) se je najbolj približala zmagovalnemu odru.
Eva Terčelj (na fotografiji) se je najbolj približala zmagovalnemu odru.FOTO: Miro Majcen

Peter Kauzerkakšnih posebnih motivov na domači progi ni imel, kar pa ni pomenilo, da si v okrnjeni konkurenci ni želel osvojiti svoje 12. zmage v svetovnem pokalu in pete v Tacnu. Da je res tako, je pokazal polfinalni nastop, v katerem je bil najhitrejši. A v finalu polfinalne vožnje ni ponovil, tako da ga je za pol sekunde prehitel Šved Isak Öhrström, ki je svoji državi priboril prvo zmago v svetovnem pokalu, 37-letni olimpijski in evropski prvak pa se je moral v Tacnu zadovoljiti z drugim mestom.

"V polfinalu mi je uspela odlična vožnja, žal v finalu ni bilo tako. Mučil sem se od začetka do konca, tako da sem lahko vesel, da sem se dokopal stopničk. Sem pa zadovoljen, da je tekma mimo, z njo sem zaključil sezono. Zdaj bom imel nekaj časa, da spočijem glavo, nato pa se bom začel pripravljati na naslednjo,"je za TV Slovenija dejal Hrastničan, od katerega je bil na progi hitrejši tudi Vid Kuder Marušič, a si je 24-letnik zaradi dotika 17. vratc prislužil dve kazenski sekundi.

Dvojna francoska zmaga, Eva Terčelj tik pod stopničkami
Ženski kajak je bila prva finalna disciplina sobotnega dogajanja na reki Savi. Prva zmaga je odšla v Francijo, celo dvojna, najhitrejši sta bili sestri Romanein Camile Prigent. Tretje mesto je zasedla Američanka Evy Leibfart, slovenski finalistki pa sta ostali tik pod zmagovalnim odrom. Eva Terčeljje zasedla četrto, Ajda Novakpa peto mesto. Za slednjo je to najboljša uvrstitev na tekmah svetovnega pokala.

"Napadala sem na vso moč, posledica tega sta bila dva dotika. Razočarana sem, letos smo imeli dve mednarodni tekmi, na obeh sem bila četrta,"so bile prve besede svetovne prvakinje po nastopu. Če bi progo odpeljala brez kazenskih sekund, bi zmagala, tako pa na domači tekmi ostaja pri dveh uvrstitvah na stopničk in brez zmage.

Izidi- K-1, moški:
1. Isak Ohrstrom  (Šve)       73,39 (0)
2. Peter Kauzer (Slo)       + 0,50 (0)
3. Pedro Goncalves (Bra)       0,93 (2)
4. Malo Quemeneur (Fra)        1,38 (0)
5. Vid Kuder Marušič (Slo)     1,86 (2)

...
16. Niko Testen (Slo)

- K-1, ženske:
1. Romane Prigent (Fra)       83,98 (0)
2. Camile Prigent (Fra)       +1,88 (2)
3. Evy Leibfarth (ZDA)         2,01 (2)
4. Eva Terčelj (Slo)           2,47 (4)
5. Ajda Novak (Slo)            3,96 (0)