Drugi športi

Slovenske odbojkarice dobile tekmice v evropski ligi

Ljubljana, 18. 12. 2020 17.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo prihodnje leto nastopila v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, sledilo bo še tekmovanje v srebrni evropski ligi, v kateri se bodo pomerile z reprezentancami Avstrije, Izraela in Luksemburga. Odbojkarska zveza Slovenije bo organizirala enega od obeh turnirjev.

Evropska liga 2021 bo po številu prijavljenih ekip rekordna, saj bo v njej igralo 40 reprezentanc iz 26 držav, pri dekletih prvič Bosna in Hercegovina, Latvija in Luksemburg. V zlati ligi se bo tako v moški kot v ženski konkurenci med seboj merilo po 12 reprezentanc, finalna turnirja najboljše četverice bosta med 18. in 20 junijem gostili Belgija (moški) in Bolgarija (ženske). Slovenskih odbojkarjev, sicer zmagovalcev evropske lige 2015, v tem tekmovanju ne bomo spremljali, saj bodo naši fantje prihodnje leto premierno nastopili v elitni Ligi narodov. 

V srebrni evropski ligi, v kateri bodo nastopile Slovenke, bo v moški in ženski konkurenci tekmovalo po osem reprezentanc. Glede na evropsko lestvico bodo varovanke selektorja Alessandra Chiappinija igrale v skupini A, skupaj z Avstrijo, Izraelom in Luksemburgom, v skupini B bomo spremljali Portugalsko, Estonijo, Latvijo in Bosno in Hercegovino, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije (OZS).

"Ekipe, ki sodelujejo, precej dobro poznamo, saj smo proti njim pogosto igrali, še dodatno pa se bomo spoznavali v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za nas bo evropska liga znova dobra izkušnja. Pomembno je, da še naprej gradimo svojo ekipo in pridobivamo izkušnje v tako kakovostnem tekmovanju. Žal z dekleti že dolgo nismo opravili skupnih treningov in lahko samo upam, da bodo izkušnje in dobro formo pridobile v klubih. Ves čas jih tudi spremljam. Za nas bo zelo pomembno, da na prvi turnir pridemo dobro pripravljeni, saj gre za tekmovanje, ki ga za prihodnost reprezentance še kako potrebujemo. Komaj čakamo, da bomo spet začeli delati skupaj. Glede tekmovalne skupine mislim, da smo lahko pozitivni. Poznamo kakovost ekip v naši skupini, a zavedati se moramo tudi naše kakovosti in narediti vse, da se uvrstimo v finale," je v izjavi za OZS dejal selektor Slovenije.

Prvi turnir srebrne evropske lige bo potekal med 28. in 30. majem, drugi bo na sporedu med 4. in 6. junijem, ko bodo naše odbojkarice igrale na domačih tleh. Organizatorja zaključnega turnirja najboljše četverice, ki bo od 25. do 27. junija, za zdaj še niso določili. 

Alessandro Chiappini
Alessandro Chiappini FOTO: Aljoša Kravanja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.