Drugi športi

Slovenske rokometaše na EP čakata ključni tekmi

Malmö, 20. 01. 2020 14.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometaši so pred zahtevno nalogo, do konca drugega dela evropskega jih čakata še dve tekmi, ki bosta odločali o njihovi usodi. V "igri" je polfinale, pa tudi kvalifikacije za olimpijske igre. Pred varovanci selektorja Vranješa sta še dve prepreki, Portugalci in Norvežani.

Slovenski rokometaši so bili po prvem porazu na EP, boljši so bili Madžari, razočarani, a časa za objokovanje ni, v torek in sredo jih v Malmöju čakata dve pomembni tekmi s Portugalci in Norvežani. Slovenci so zelo dobro začeli prvenstvo, nanizali so štiri zaporedne zmage, "padli" so Poljaki, Švedi, Švicarji in Islandci. Na naslednjih dveh tekmah bo padla odločitev, ali se bodo Slovenci prebili v zaključne boje evropskega prvenstva, v igri so tudi kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

"Naša prva naloga bo, da zaustavimo napad Portugalcev. V tem segmentu igre so zares sijajni, predvsem gibanje njihovih igralcev v napadu, ob tem pa so tudi zelo kreativni, tako kot mi. Upam, da ne bodo imeli svojega dne, tako kot so ga imeli na nedavnem dvoboju s Švedi. Torkova tekma bo v vsakem primeru zelo zahtevna. Dobro se bomo morali odzvati na njihovo igro sedem na šest, ob tem bodo tudi Portugalci izjemno motivirani, saj imajo še vedno možnosti za preboj v polfinale," je v izjavi Rokometne zveze Slovenije dejal selektor Ljubomir Vranješ.

Ljubomir Vranješ
Ljubomir Vranješ FOTO: Damjan Žibert

Prvi tekmec Slovenije bodo Portugalci, prijetno presenečenje prvenstva. V skupinskem delu v Trondheimu so iz boja za odličje izločili Francoze, v Malmöju pa premagali Švede z desetimi goli prednosti. Slovenci imajo trenutno štiri točke, Portugalci pa dve.Slovenski in portugalski rokometaši so se nazadnje pomerili v kvalifikacijah za EP 2018 na Hrvaškem. v Lizboni se se razšli z neodločenim izidom 26:26, v Kopru pa so Slovenci slavili z 28:18.

"Pred nami je izjemno težka naloga. Oboji smo v podobnem položaju, tudi za Portugalce bo medsebojna tekma za biti ali ne biti. Kakovost je na naši strani in zdaj imamo priložnost dokazati, da smo pravi," pa pravi Dean Bombač.

Po dveh tekmah v drugem delu v skupini, kjer igra slovenska reprezentanca, vodi Norveška s šestimi točkami, Slovenija in Madžarska jih imata po štiri, Portugalska in Islandija po dve, Švedska pa je brez točk.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

inside1
21. 01. 2020 18.41
Bravo za zmago. Blagotinšek bi lahko sam poštudiral, da ne moraš na polno golmana prebijat, ker mu je vse branil. Po tleh bi mu spustil lagano.....Kot je to delal Mačkovškek iz pivota z lahkim streli na pa na moč.
puspan
21. 01. 2020 17.14
+2
Škoda, da še niso ugotovili, da proti temu vratarju lahko pošlješ žogo za njegov hrbet samo po tleh.
puspan
21. 01. 2020 17.07
+1
Še vedno upam, da jim uspe, samo prenehajo naj igrati med dvema ognjema.
Nimasmisla
21. 01. 2020 08.40
-4
so se že usrali
drimtim
21. 01. 2020 09.51
+2
apodgra
21. 01. 2020 08.24
+1
Kvaliteta naših ni sporna je pa samozavest v glavah nekaterih pomembnih igralcev precej vprašljiva . Preprosto se ne upajo tvegati in pokazati vse tisto, kar znajo. Ko pa je prisoten strah , potem se igra v krču in napake se pogosteje ponavljajo, Tipičen drugi polčas proti Madžaron. Mačkovška v drugem polčasu praktično ni bilo .
FRTACIN
21. 01. 2020 12.47
-3
sem podobnega mnenja.. Hrvati so v tem elementu bistveno boljši.. in so brez poraza..
riss
20. 01. 2020 17.10
+19
Vse cestitke nasim za dosedanje igre z izjemo drugega polcasa proti Madzarom. Sedaj morajo pokazati karakter, samo obe zmagi pa vodita v polfinale. Dejmo!
Dany75
20. 01. 2020 16.34
+15