Drugi športi

Slovenski odbojkarji korak od sanj: 'Brazilija še zdaleč ni nepremagljiva'

Bologna, 22. 09. 2018 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, Ervin Čurlič, J.K.
Komentarji
6

Slovensko odbojkarsko reprezentanco na svetovnem prvenstvu čaka še ena najpomembnejša tekma. V Bologni se bo udarila z Brazilijo, aktualnim olimpijskim prvakom, tekma pa bo odločala, ali se bodo Slovenci še približali uvrstitvi med šest najboljših reprezentanc na svetu, ali se bodo morali posloviti od sanj.

Več videovsebin
  • Pogovor z Urbanom Tomanom po drugi zmagi nad Belgijo
    00:48
    Pogovor z Urbanom Tomanom po drugi zmagi nad Belgijo
  • Pogovor z Janijem Kovačičem po drugi zmagi nad Belgijo
    00:56
    Pogovor z Janijem Kovačičem po drugi zmagi nad Belgijo
  • Pogovor z Janom Kozamernikom po drugi zmagi nad Belgijo
    01:09
    Pogovor z Janom Kozamernikom po drugi zmagi nad Belgijo
  • Pogovor z Mitjo Gasparinijem po drugi zmagi nad Belgijo
    03:33
    Pogovor z Mitjo Gasparinijem po drugi zmagi nad Belgijo

Izbranci Slobodana Kovača se velikega tekmeca nikakor ne bojijo. Zavedajo se, da mu lahko z svojo najboljšo predstavo, še boljšo, kot je bila to proti Belgiji v prvi tekmi drugega dela, zadajo boleč udarec, poraza trikratnih svetovnih prvakov namreč z izjemo Slovencev ne pričakuje nihče.

"Gasilska" slovenskih fantov za potrditev zmage nad Belgijo.
"Gasilska" slovenskih fantov za potrditev zmage nad Belgijo. FOTO: FIVB

"Brazilija je zelo dobra ekipa, a še zdaleč ne nepremagljiva. Poškodbe sprejemalcev so jim povzročile težave, tako da niso več tako zastrašujoči. Spet bo najbolj pomemben servis, popraviti pa bomo morali tudi igro v napadu," meni Kovač, ki pa slabe stvari tekmecev noče odkrivati.

Kovač: Belgija naša najboljša tekma
Kljub odsotnosti dveh najboljših sprejemalcev, so Brazilci še vedno polni zvezdnikov, največji so zagotovo podajalec Bruno in bloker Lucas in korektor Wallace, so pa ekipo kar precej spremenili od tiste, ki je pred leti gostovala v Ljubljani in ki je Slovence gostila pred olimpijskimi igrami v Riu. Kovač je kljub zanesljivi petkovi zmagi nad Belgijo dejal, da še ni povsem zadovoljen.

Slovenski odbojkarji so z odliko opravili prvi preizkus v drugem delu tekmovanja.
Slovenski odbojkarji so z odliko opravili prvi preizkus v drugem delu tekmovanja. FOTO: FIVB

"Res je bila to najboljša naša tekma, a še nisem povsem zadovoljen. Imam še veliko prostora za napredek, še vedno dovoljujemo, da se tekmec vrne po zaostanku. Izboljšati moramo predvsem napad, na servis in blok-obrambo ter tudi na protinapad nimam večjih pripomb. Le v tretjem nizu je vse delovalo tako, kot mora," je povedal slovenski selektor.

"Dejstvo pa je, da je to velika, velika zmaga, in sicer v težki tekmi, v kateri je bila zmaga nujna. V drugem nizu sem se ustrašil, da bi lahko zapravili vodstvo, njim se je tveganje obrestovalo, poskušal sem vse, da bi Derooja zaustavil. Na srečo pa se je vse dobro končalo, tega fantom ne morem zameriti, lahko jih samo pohvalim, da so zdržali tudi ta pritisk. Če ga ne bi, nihče ne ve, kako bi se končalo. Zagotovo bi nam vsaj za nekaj časa odsekalo noge in roke."

Ropret: Imamo kakovost za med najboljših šest
Tudi po mnenju podajalca Gregorja Ropreta slovenska izbrana vrsta ima kakovost za uvrstitev med šest najboljših reprezentanc na svetu. Libero Jani Kovačič je po zmagi v Bologni, ko ga je v zadnjem nizu zamenjal Urban Toman, že sporočil, da je z njim vse v najlepšem redu.

"Lahko rečem, da smo pokazali zelo dobro predstavo, moramo vedeti, da so Belgijci zelo solidna ekipa, odlični blokerji, dobri napadalci in kljub temu da smo igrali dobro, so ves čas držali priključek," je povedal Ropret. "V drugem nizu smo jim mi z nepotrebnimi napakami tudi malo pomagali, ampak na koncu tudi to veliko pomeni, da uspemo tako ekipo premagati na takšen način. To dokazuje, da smo pravi, da imamo glave na mestu in imamo kakovost za uvrstitev med najboljših šest ekip na svetu," dodaja slovenski podajalec.

"Zagotovo pa nam v težkih trenutkih ni bilo lahko. Ko vodiš 23:19 ali 24:20, si seveda misliš, da težav ne bo, a včasih se tudi zmotiš. A če se izvlečeš, je nadaljevanje lažje. Lahko smo videli, da so Belgijci potem padli, njihova agresija je malenkost popustila, mi pa smo se razigrali. Zagotovo lahko rečemo, da je bila zmaga v drugem nizu ključna za končni uspeh."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlikaBrezOkvirja
22. 09. 2018 13.40
+0
kako te lahko čaka še ena najpomembnejša tekma? O_o
SlikaBrezOkvirja
22. 09. 2018 13.43
+1
ponavadi me takšne napake ne zmotijo preveč ampak ta je pa res neumna...
apodgra
22. 09. 2018 08.45
+29
Zaslužena zmaga proti Belgiji. Čestitke fantom. Motijo me samo nihanja v igri naše reprezentance , da v trenutku lahko izgubijo pet ali šest zaporednih točk. To se velikim ekipam ne dogaja oziroma se ne bi smelo dogajati. Vodijo za pet točko, potem pa izgubijo pet zaporednih točk in niso v stanju pridobiti samo eno točko . Proti Braziliji si kaj takega ne smejo dovoliti.
degenos
22. 09. 2018 08.42
+7
Brazilija je premagljiva ...to vem sam !!
dajno
22. 09. 2018 09.26
-3
RUBEŽ
22. 09. 2018 07.44
+34
Bravo, fantje, pokazali ste karakter. Kot je Kovač rekel, korak po korak, tekmo po tekmo pa bo.