Drugi športi

Slovenski odbojkarji na Filipine na zadnji turnir Lige narodov

Ljubljana, 29. 06. 2023 19.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Sanja Modrić
Komentarji
0

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco naslednji teden čaka tretji, zadnji turnir prvega dela Lige narodov. Pred sobotnim odhodom na Filipine in v tamkajšnji Pasay City so slovenski odbojkarji trenirali v Ljubljani. Na zadnjem turnirju bo glavni cilj Slovencev prikazati najboljšo igro in si zagotoviti vstopnico na zaključni turnir.

Več videovsebin
 • Iz 24UR: Slovenski odbojkarji na Filipine na zadnji turnir Lige narodov
  02:34
  Iz 24UR: Slovenski odbojkarji na Filipine na zadnji turnir Lige narodov
 • Pogovor z Alenom Pajenkom pred potjo na Filipine
  02:37
  Pogovor z Alenom Pajenkom pred potjo na Filipine

Izbranci romunskega strokovnjaka na slovenski klopi Gherogheja Cretuja so na prvem turnirju v japonski Nagoji izgubili proti Bolgariji (0:3), premagali pa Srbijo (3:1), Francijo (3:1) in Iran (3:0). V francoskem Orleansu so na drugem turnirju premagali Argentino (3:1), Kanado (3:0) in Kubo (3:1), boljši pa so bili Brazilci (1:3).

Po osmih tekmah imajo Slovenci tako šest zmag in dva poraza in so na četrtem mestu lestvice. Najboljših osem se bo uvrstilo na zaključni turnir na Poljskem. "Glavni cilj bo prikazati našo najboljšo odbojko. Za to bo potrebna stoodstotna zbranost. Upam, da bomo tudi vsi na 100 odstotkih, da bomo vsi zdravi prišli na Filipine. Veselimo se tekem, verjetno najmočnejših do sedaj, ampak nimamo se česa bati," je dejal Žiga Štern.

Na zadnjem turnirju se bodo slovenski odbojkarji merili s Poljsko (5. julij), Kitajsko (6.), Italijo (7.) in Nizozemsko (9.). Kot pravi Klemen Čebulj, pričakovanja ostajajo enaka kot na prvih dveh: "Izkazati oziroma prikazati moramo najboljšo možno igro in si nekako zagotoviti stoodstotno vstopnico na finalni turnir. Vemo, da bo ritem težek, da imamo tri zelo zelo težke tekme z dvema vrhunskima ekipama. Predvsem moramo gledati na to, da pridemo vsi zdravi in brez poškodb nazaj," je dejal slovenski sprejemalec.

"Izkazati oziroma prikazati moramo najboljšo možno igro in si nekako zagotoviti stoodstotno vstopnico na finalni turnir," pravi Klemen Čebulj.
"Izkazati oziroma prikazati moramo najboljšo možno igro in si nekako zagotoviti stoodstotno vstopnico na finalni turnir," pravi Klemen Čebulj. FOTO: Luka Kotnik

Poljska ima po osmih tekmah enako razmerje zmag in porazov kot Slovenija. Italijani so za zdaj pri petih zmagah, Nizozemci pa pri štirih in trenutno zasedajo osmo mesto, še zadnje, ki pelje na finalni turnir. Kitajska je do sedaj vpisala le dve zmagi, šestkrat pa je izgubila in se nahaja pri dnu lestvice.

"Malo smo spremenili sistem igre brez klasičnega korektorja. Še vedno je nekaj stvari za izboljšati. Fokus mora biti na tem, da pridemo na evropsko prvenstvo in predvsem na olimpijske kvalifikacije res dobro pripravljeni, medtem ko želimo zmagati vsako tekmo. Pomembni bosta tekmi proti Nizozemski in Kitajski, tam si ne smemo privoščiti kakšnih spodrsljajev. Poljska in Italija sta prava testa, tista češnja na torti, proti katerima nimamo praktično česa izgubiti," pa je povedal Gregor Ropret.

"Na koncu moraš potrditi to, kar si naredil do zdaj. Vsak v tem poslu točno ve, da ne moreš reči, da smo mimo, dokler ne končaš naslednjih tekem. Vemo, da bo zahteven turnir, imamo dolgo pot pred sabo. Ohraniti moramo mirno glavo in biti zbrani, ker imamo od tekme do tekme veliko točk, ki jih potrebujemo za mesto na svetovni lestvici," pa je zaključil selektor Cretu.

 • zacetni
 • VITALHIT
 • KLET KRŠKO
 • SWY
 • WIDEX
 • PEČJAK
 • NEPREMICNINE
 • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.