Drugi športi

Slovenski rokometaši v Poreču boljši od Črnogorcev

Poreč, 05. 01. 2024 19.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
1

Slovenska rokometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi premagala Črno goro s 37:32 (19:15). Ob vseh pozitivnih stvareh na tekmi se je pripetila tudi ena negativna, ko si je pet minut pred koncem obračuna Rok Ovniček poškodoval koleno. Varovance Uroša Zormana v soboto čaka še zadnja pripravljalna tekma pred evropskim prvenstvom v Nemčiji, nasproti pa jim bo stala Hrvaška.

Slovenska izbrana vrsta zaključuje priprave na prvenstvo stare celine, kjer jo prvi nastop čaka 11. januarja proti Ferskim otokom v skupini D. V njej bo igrala še proti Poljski (13. januar) in Norveški (15.). Prvi dve ekipi bosta turnir nato nadaljevali v Hamburgu.

Slovenci so imeli v prvem polčasu težko delo z borbenimi Črnogorci, ki so v uvodu ušli na +2 (1:3, 3:3). Šele v 18. minuti po golu Jureta Dolenca je prvič z dvema goloma prednosti (10:8) povedla tudi Slovenija. V končnici prvega dela pa so Rok Ovniček, Domen Novak in Matic Suholežnik poskrbeli za serijo 3:0 in izid 18:14. Ko je Nejc Cehte po menjavi strani povišal na 20:15, je bilo jasno, da bo zmaga slovenska, razlika pa je le še naraščala. Največja prednost na tekmi je bila +8 (30:22). V slovenski vrsti je s sedmimi goli izstopal Aleks Vlah, kar 10 obramb je zbral Klemen Ferlin.

Slovenska rokometna reprezentanca
Slovenska rokometna reprezentanca FOTO: RZS

"Pozitivna stvar tekme je zmaga, velika negativna pa poškodba Ovnička. Do detajlnih pregledov ne bomo natanko vedeli, kakšna je situacija, a ni izgledalo lepo. Upam na najboljše. Če ne bi bilo tega nesrečnega trenutka, bi rekel, da smo tekmo odigrali zelo dobro. V igri smo napram tekmi v Slovenj Gradcu izboljšali kar nekaj stvari, od obrambe, napada, do učinka vratarjev. Napredujemo korak za korakom, vidi se, da se naša pripravljenost stopnjuje. Lahko sem zadovoljen," je po tekmi povedal selektor slovenske izbrane vrste Uroš Zorman.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimiuseen
05. 01. 2024 20.52
+11
Čestitam naša rokometna reprezentanca!