Drugi športi

Slovenski rokometaši v Turčiji naskakujejo prvo zmago

Zreče, 06. 11. 2020 12.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Četrtkova premiera slovenske rokometne reprezentance v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu 2022 je bila po odločitvi Evropske rokometne zveze prestavljena zaradi slabe zdravstvene slike v poljskem taboru. Izbranci Ljubomirja Vranješa bodo tako prvo tekmo igrali v nedeljo v Eskišehirju.

Zreška dvorana je gostila že zadnje treninge slovenskih rokometašev pred odhodom na minulo evropsko prvenstvo na Švedskem.
Zreška dvorana je gostila že zadnje treninge slovenskih rokometašev pred odhodom na minulo evropsko prvenstvo na Švedskem. FOTO: Damjan Žibert

Slovenski tabor je odpoved četrtkove tekme v mestu ob Savinji nadomestil z intenzivnejšimi treningi in piljenjem taktičnih inačic v svojem mehurčku v Zrečah za nedeljsko tekmo s Turčijo, ki se je na nedavni tekmi v predmestju Amsterdama pokazala v izjemno lepi luči. Turki so pošteno namučili rokometaše iz dežele tulipanov, predvsem prevladujoči so bili v prvem polčasu, ko so si kar trikrat priigrali prednost šestih golov. V drugem polčasu niso zdržali visokega ritma, po hudem boju so izgubili s 26:27.

"Z opravljenim delom sem zadovoljen. Vadili smo dobro in intenzivno, razmere za delo v Zrečah so zares vrhunske. Je nekaj neznank, nekateri igralci so malce 'zarjaveli', saj že dolgo časa niso okusili tekmovalnega ritma," je na petkovi videokonferenci v Zrečah uvodoma dejal Ljubomir Vranješ.

"Analiza o Turkih je narejena. Igrajo dober rokomet, kar so dokazali na nedavni tekmi proti Nizozemski. Z naše strani ne bo podcenjevanja, na njih se bomo dobro pripravili. Pričakujem zmago, a ta cilj bomo izpolnili le ob naši resni in zavzeti predstavi," je še dodal švedski strokovnjak na slovenski klopi, ki bo najbolj pogrešal oba nosilca slovenske igre v obrambi: krožna napadalca Blaža Blagotinška in Mateja Gabra.

Dolenec: Vsi so željni dokazovanja 
Kapetan Jure Dolenec je na "konferenci na daljavo" poudaril, da je v zadnjih desetih letih vzdušje znotraj reprezentance vselej na izjemno visoki ravni, tako je tudi v tem kvalifikacijskem ciklusu.

"Je nekaj novih igralcev in povratnikov, od slednjih je trenutno prisoten le Dragan Gajić, medtem ko manjkata brata Staš in Sebastian Skube. Za novince je to nova izkušnja, a vsi so željni dokazovanja," je uvodoma dejal desni zunanji igralec Barcelone.

"Turki so me pred dnevi presenetili. Nisem se nadejal temu razpletu in tako tesnemu izidu, prepričan sem bil, da bodo Nizozemci, ki smo jih v zadnjem obdobju dobro spoznali in z njimi odigrali nekaj tekem, zanesljivo zmagali. A Turki so se zelo izkazali, predvsem v prvem polčasu, ko so vodili že za šest golov. Na koncu so jih malenkosti ločile do točke ali dveh. Mislim, da smo najmočnejša reprezentanca v naši skupini, a to bomo morali dokazati na vsaki tekmi," je na koncu še dodal Škofjeločan.

Soigralec v turških vrstah
Eden najboljši krilnih igralcev na svetu Blaž Janc se bo prvič v svoji karieri pomeril s Turčijo. 

"Gre za zelo dobro reprezentanco. Zanjo igra tudi moj nekdanji soigralec na Poljskem Doruk Pehlivan, izjemno močan je še krožni napadalec Mehmet Demirezen. Menim, da z njimi ne bi smeli imeti večjih težav, a le pod pogojem, da mi pokažemo našo pravo igro," je dejal krilni igralec katalonskega rokometnega velikana, ki je bil v idealni postavi letošnjega evropskega prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji.

Slovenska reprezentanca se bo v Turčijo s čarterskim poletom odpravila že v soboto iz Gradca. Sprva je načrtovala, da bo v Eskišehir odpotovala na dan tekme, a si je nato premislila, saj bi v tem primeru pripravljalni tabor v Zrečah morala zapustiti že ob 4.30, kar bi porušilo ritem priprav. V domovino se bo vrnila takoj po tekmi.

Na seznamu Vranješa so vratarja Klemen Ferlin (Erlangen) in Urh Kastelic (Göppingen), krilni igralci Janc (Barcelona), Dragan Gajić (Limoges), Tadej Mazej in Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško), zunanji igralci Dolenec, Domen Makuc (oba Barcelona), Nejc Cehte (Hannover), Dean Bombač, Borut Mačkovšek (oba Pick Szeged), Miha Zarabec (Kiel) in Gregor Potočnik (Trimo Trebnje) ter krožni napadalci Kristjan Horžen (Celje Pivovarna Laško), Igor Žabić (Limoges) in Matic Suholežnik (Benfica Lizbona).

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.