Drugi športi

Slovenski spustaši svetovni prvaki

Torino, 08. 06. 2008 18.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanska Ivrea bo slovenskim tekmovalcem v spustu na divjih vodah ostala v zelo lepem spominu.

Slovenski spustaši so v Ivrei osvojili naslov svetovnih prvakov.
Slovenski spustaši so v Ivrei osvojili naslov svetovnih prvakov. FOTO:

Potem ko sta v soboto na posamični sprinterski tekmi Lovor Leban (zlato) in Jošt Zakrajšek (srebro) osvojila kolajni med kajakaši oziroma kanuisti, je danes zlata postala še slovenska kajakaška ekipa v postavi Leban, Jernej Korenjak in Nejc Žnidarčič.

Da bi Slovenci lahko vnovič posegli prav na vrh, je bilo jasno že po sobotni posamični tekmi, ko je Leban pokoril vso konkurenco, na progi je bil do napake odlično tudi prvi slovenski favorit Žnidarčič, Korenjak pa je z dobrim nastopom končal v najboljši deseterici. Na težavni reki Dora Baltea so slovenski mojstri brzic upravičili visoka pričakovanja in danes spet poskrbeli, da bo v Ivrei odmevala slovenska himna. Leban, Korenjak in Žnidarčič so odločno krenili že v prvi vožnji in na koncu zaostali le za Italijani, ki jim je pomagal Jaka Jazbec.

Večina ekip je na progi delala veliko napak, Slovenci pa so reko znali ukrotiti. V drugi vožnji so odveslali še bolje in postavili najboljši čas dneva. To je zadostovalo za končno zmagoslavje, pa čeprav so prireditelji slovaški ekipi po pritožbi dovolili še en nastop. A to ji ni pomagalo, tako da so si kolajne razdelili Slovenci, Avstrijci in Italijani. Tekmovalci in vodstvo Kajakaške zveze Slovenije lahko samo upajo, da se bodo s takšnimi uspehi vrnili tudi s SP 2010, ki naj bi ga gostil španski Sort. Prihodnje leto se bodo "spustaši" merili na evropskem prvenstvu v italijanski Valtellini.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.