Drugi športi

Slovenski vaterpolisti do prve zmage na evropskem prvenstvu

Dubrovnik, 11. 01. 2024 21.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska moška članska vaterpolska reprezentanca je po odigranem skupinskem delu evropskega prvenstva na Hrvaškem začela z boji za končno razvrstitev od 13. do 16. mesta. V dvoboju z Malto so varovanci selektorja Mirka Vičevića prikazali zelo dobro igro in se na koncu zasluženo veselili zmage z 10:8. V soboto se bo Slovenija za končno 13. mesto pomerila s staro znanko Slovaško.

Slovenski vaterpolisti so se pogumno lotili tekmeca po meri, ki je v skupinskem delu sicer dosegel eno zmago. Po rezultatskem zaostanku 2:4 je Slovenija zaigrala bistveno bolje v obrambi, v napadu pa začela izkoriščati igro z igralcem več, kar ji je ob koncu druge četrtine prineslo preobrat in vodstvo s 6:5.

Izbranci selektorja Mirka Vičevića so sredi tretje četrtine povedli s tremi zadetki prednosti (8:5), nato pa je sledilo nekaj minut raztrgane igre na obeh straneh, a je bila slovenska obramba dovolj zbrana, da maltežanom ni dovolila rezultatskega približanja. naš tokratni tekmec se je sicer uspel približati na dva zadetka zaostanka (8:6), kar pa je bilo premalo za kapetana Jašo Kadivca, odličnega vratarja Jureta Betona in druščino, ki je v zadnji četrtin s še dvema zadetkoma zapečatila usodo Malte.

Slovenska vaterpolska reprezentanca se je zasluženo veselila prve zmage na letošnjem evropskem prvenstvu na Hrvaškem.
Slovenska vaterpolska reprezentanca se je zasluženo veselila prve zmage na letošnjem evropskem prvenstvu na Hrvaškem. FOTO: zveza vaterpolskih društev slovenije

Vičević je tokrat poslal več igralcev v igro, s čimer je ohranjal visoko raven agresivnosti v obrambi. Veseli dejstvo, da so fantje pokazali precej večjo kombinatornost v napadu, kar je dober obet pred sobotno zadnjo tekmo slovenske reprezentance na letošnjem evropskem prvenstvu, ko se bo za končno 13. mesto pomerila s slovaško izbrano vrsto.

Evropsko prvenstvo, razvrstitev od 13. do 16. mesta, izid:
Slovenija - Malta 10:8 (2:2, 4:3, 2:1, 2:2) 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

G. Papež
11. 01. 2024 21.51
+1
Zdaj nam bo steklo💪