Drugi športi

Sodnik se je na SP v ragbiju fotografiral in šalil z zmagovalci

Oita, 21. 10. 2019 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Svetovno prvenstvo v ragbiju na Japonskem je v zaključni fazi, saj so v nedeljo postali znani vsi polfinalisti. To so Anglija in Nova Zelandija ter Južna Afrika in Wales. Prav po tekmi slednjega v četrtfinalnem obračunu s Francozi pa je sodnik poskrbel za svojevrsten incident, ki odmeva v ragbijski javnosti.

Peyper je v Oiti najprej izključil Vahaamahino (oba na fotografiji), nato pa se za nekatere neokusno družil z navijači Walesa.
Peyper je v Oiti najprej izključil Vahaamahino (oba na fotografiji), nato pa se za nekatere neokusno družil z navijači Walesa. FOTO: AP

Južnoafriški delivec pravice Jaco Peyper je namreč povzročil veliko jeze predvsem med francoskimi navijači. Ti sicer niso jezni zaradi same izključitve njihovega reprezentanta Sebastiena Vahaamahine, saj je bila ta povsem upravičena, pač pa zaradi njegovega obnašanja po tekmi.Sodnik se je po obračunu, ki so ga Francozi izgubili z 19:20, fotografiral z valižanskimi navijači in oponašal prekršek Vahaamahine, ki je s komolcem udaril tekmeca Aarona Wainwrighta na začetku drugega polčasa, ko je Francija še vodila za devet točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vahaamahinov prekršek in posledična izključitev sta dodobra spremenila potek tekme in Wales je nato zmagal za točko ter se bo v polfinalu meril z Južno Afriko. Francoski navijači, ki na sojenje niso imeli večjih pripomb, pa so bili presenečeni, ko so videli Peyperja, kako se pred fotoaparati smehlja z valižanskimi navijači ob pitju piva in ima dvignjen komolec pod brado enega izmed njih, kot da bi oponašal omenjeni prekršek.

S tem je prizadel francoske navijače in tudi druge uporabnike Twitterja, ki so njegovo potezo na družbenem omrežju označili za sramotno in neumno ter pozvali odgovorne, naj ga izločijo s prvenstva oziroma ga kako drugače kaznujejo. Pri svetovni ragbijski zvezi so napovedali, da bodo primer obravnavali, dejanje sodnika pa za zdaj ne komentirajo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.