0°C

Športna direktorica Ljubljančank ena od ambasadork Eura 2022

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
M.J. /
KOMENTARJI
0
Konec leta bo Slovenija skupaj s Severno Makedonijo in Črno goro v Ljubljani (Stožice) in Celju (Zlatorog) gostila 15. evropsko prvenstvo v rokometu za ženske, ki bo potekalo med 4. in 20. novembrom. Del zgodbe bodo rokometašice, ki bodo vpoklicane v izbrano vrsto, in športna direktorica Krima Mercatorja, Deja Ivanović, ena od ambasadork tekmovanja.

Deja Ivanović
Deja IvanovićFOTO: Damjan Žibert

V središču bodo vsekakor športni rezultati, veliko pozornosti pa bo namenjene tudi trajnostnemu razvoju ter opolnomočenju žensk v športu in družbi. Evropsko prvenstvo, na katerem bo nastopilo 16 reprezentanc, bo potekalo med 4. in 20. novembrom v Ljubljani, kjer bo večji del tekem, Celju, Skopju in Podgorici. Žreb skupin za prvenstvo bo spomladi.

Direktorica Krima Mercatorja, Deja Ivanović, je bila na uvodni prireditvi tudi del voditeljskega tandema. "Biti del takšnega dogodka je posebna čast. Gre za največji športni dogodek v samostojni državi, pri čemer smo v ospredju ženske na vseh področjih – tako po tekmovalni plati kot tudi pri širjenju sporočil širše v družbi. To je tudi odlična priložnost, da rokometašice izkoristijo prednost domačega terena, kar v športu veliko pomeni. Počaščena sem, da so mi zaupali vlogo sovoditeljice uvodnega dogodka tekmovanja."

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.