Drugi športi

SportZone Open združil petdeset dvojic, zmaga Lovšinovi in Morganovi, prvaka potrdila primat

Preddvor, 14. 06. 2020 18.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, M.G., E.Č.
Komentarji
0

V Preddvoru pri Kranju se je zaključil SportZone Open, prvi letošnji turnir slovenske serije v odbojki na mivki, na katerem je nastopilo kar petdeset dvojic. V močni konkurenci sta bili pri dekletih najuspešnejši Tajda Lovšin in Špela Morgan, pri moških sta se zmage veselila Tadej Boženk in Vid Jakopin.

Med tekmovalci je bil tudi reprezentant Tine Urnaut – nastopil je z Rokom Možičem.
Med tekmovalci je bil tudi reprezentant Tine Urnaut – nastopil je z Rokom Možičem. FOTO: Aleš Oblak

Tridnevno tekmovanje se je v petek začelo s kvalifikacijskimi obračuni, na katerih je nastopilo po šestnajst ženskih in moških dvojic, najboljše štiri so se uvrstile na glavni del turnirja. Napeti sobotni obračuni v skupinskem delu tekmovanja sicer še niso prinesli večjih presenečenj, sta se pa morali že v četrtfinalu posloviti prvi favoritinji za zmago, aktualna državna prvakinja Tjaša Kotnik in njena soigralka Monika Potokar, ki sta klonili proti kasnejšima finalistkama Zali Špoljarič in Lani Žužek. V polfinale se ni uspelo uvrstiti niti prvima nosilkama turnirja, Nini Zdešar in Katarini Bulc, ki nista bili kos Klari Kregar in Katarini Fabjan. 

Slednji sta se na koncu veselili tretjega mesta, v boju za bronasto odličje sta z 2:0 odpravili Lano Ščuka in Heleno Mijoč. V velikem finalu Špoljaričeva in Žužkova v prvem nizu proti Tajdi Lovšin in Špeli Morgan nista imeli možnosti za zmago, v nadaljevanju pa je primorska naveza vendarle nekoliko popustila, a je bila predstava še vedno dovolj za prepričljivo zmago z 2:0. "Zelo sva veseli zmage in zelo sva tudi veseli, da spet igrava skupaj, da uživava in tudi, da nama gre dobro. Nisva pričakovali, da se bo tako dobro razpletlo, o zmagi namreč nisva razmišljali. Želeli sva si le igrati najboljše, kar lahko, in veseli sva, da nama je to uspelo. Turnir je potekal na res visoki ravni in bil tudi lepo organiziran. Super," je bila po zmagi zadovoljna Lovšinova.

Na turnirju sta zaigrali tudi dve članski reprezentantki dvoranske odbojke Monika Potokar  (desno)  in Lana Ščuka. Slednja bo klubsko sezono nadaljevala v Turčiji, zadnjo sezono je igrala v Italiji.
Na turnirju sta zaigrali tudi dve članski reprezentantki dvoranske odbojke Monika Potokar (desno) in Lana Ščuka. Slednja bo klubsko sezono nadaljevala v Turčiji, zadnjo sezono je igrala v Italiji. FOTO: Ervin Čurlič

Pri moških sta se že v skupinskem delu tekmovanja poslovila slovenski reprezentant Uroš Pavlović in nekdanji slovenski prvak v odbojki na mivki, Jure Peter Bedrač, v četrtfinalu pa sta tudi po nekaj smole izpadla Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak, ki sta tesno, po treh nizih, izgubila z Madžaroma Arturom Hajosom in Atilo Bencetom Strelijem. Med štiri najboljše dvojice se nista uvrstila niti Rok Možič in kapetan slovenske izbrane vrste v dvoranski odbojki Tine Urnaut, uspešnejša sta bila Sergej Drobnič in Alan Košenina

Nepričakovan poraz v polfinalu proti že omenjenima Hajosu in Bence Strelijem je pri favoritih turnirja Nejcu Zemljaku in Janu Pokeršniku očitno pustil posledice, saj sta klonila še v obračunu za tretje mesto, ki sta ga na koncu osvojila Drobnič in Košenina. V razburljivem finalu smo spremljali dva niza, oba sta se zaključila z 21:19 v korist aktualnih slovenskih prvakov Vida Jakopina in Tadeja Boženka, ki sta v obračunu za zlato odpravila madžarsko dvojico. Jakopin in Boženk sta tako dokazala, da na domačih tleh še vedno nimata konkurence. "Počasi skušava dvigniti formo na pravi nivo. Težko je oceniti nastope. Prišle so dobre ekipe, vse najboljše slovenske, a se vidi, da je forma zelo različna. Eni so malo višje, eni malo nižje, odvisno od tega, koliko je bil kdo že na mivki. Bil je lep turnir, tako da se nadejam, da se po tej epidemiji počasi zažene celotna karavana. Naslednji turnirji, ki so v načrtu, so še vedno del slovenske serije. Čakamo na koledar mednarodne zveze, kdaj se bodo na njem pokazali tudi kakšni močnejši turnirji. Za zdaj so na njem le tisti nižjega ranga," je dejal Jakopin.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.