Drugi športi

Tiršek: Odlično vzdušje v reprezentanci je glavno gonilo uspeha

Ljubljana, 08. 09. 2021 09.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., M.G.
Komentarji
7

Slovenski paraolimpijci in paraolimpijke so bili deležni prisrčnega sprejema v prestolnici, kjer so jih med drugimi pozdravili nekateri vidni predstavniki domačega gospodarstva in politike. Dobitnik dveh odličij s POI v Tokiu Franček Gorazd Tiršek je izpostavil predvsem izjemno vzdušje v reprezentanci, ki je med drugim prispevalo pomemben delež k nadaljevanju bogate tradicije osvajanja kolajn z največjih paratekmovanj.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Sprejem paralimpijcev
    02:38
    Iz SVETA: Sprejem paralimpijcev
  • Nagovor predsednika Slovenije Boruta Pahorja na sprejemu paraolimpijcev v Ljubljani
    03:18
    Nagovor predsednika Slovenije Boruta Pahorja na sprejemu paraolimpijcev v Ljubljani

Slovenski paraolimpijci so se z letošnjih paraolimpijskih iger v Tokiu vrnili z dvema kolajnama, za kateri je v disciplini streljanje z zračno puško poskrbel izjemni Franček Gorazd Tiršek, za katerega so bile to tretje zaporedne POI z vsaj enim osvojenim odličjem. Vse od leta 1996 slovenski parašportniki osvajajo medalje na največjih tekmovanjih. Slovenski paraolimpijski šport zdaj šteje jubilejnih 50 medalj.

"Najprej bi se rad zahvalil vsem, ki nas podpirate na naši poti. Zadnji dnevi so sicer naporni, a prijetni. Samo mi vemo, koliko truda smo vložili na pripravah, da bi se v Tokiu razveselili odmevnih dosežkov. Vsaka tekma je zgodba zase, nič drugače ni bilo z mano, saj sem si pred potjo na Japonsko začrtal najvišje možne cilje," je uvodoma dejal slovenski junak s POI v Tokiu Franček Gorazd Tiršek in nadaljeval: "Ko je vzdušje v reprezentanci na tako visoki ravni, dobri rezultati ne morejo izostati. Vesel sem, da smo nadaljevali z osvajanjem medalj na največji športni manifestaciji na svetu." 

Ob tem ne gre prezreti nastopov ostalih slovenskih reprezentantov in reprezentantk, ki so v japonski prestolnici pustili viden pečat. Posledično so si naši paraolimpijci in paraolimpijke več kot zaslužili prisrčen sredin sprejem v Ljubljani, kjer so jih pozdravili nekateri vidni predstavniki slovenskega gospodarstva in politike. 

Tako je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor vnovič izpostavil neverjeten duh naših parašportnikov in parašportnic, ki z vsakim dnem podirajo številne tabuje. "Kot imamo poseben dan za počastitev bogate kulturne dediščine v RS, je podobno s športom, ki je ime naše države nič kolikokrat ponesel v svet. Ponosni smo na vsako osvojeno kolajno, a že nastop na tako velikem tekmovanju, kot so paraolimpijske igre, je velika stvar," je med drugim dejal Pahor. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bogdajmir
08. 09. 2021 11.32
Franc naš snajper. Bravo!
Ura tiktaka
08. 09. 2021 11.19
Čestitke paraolimpijcem.👏
jafalical
08. 09. 2021 10.57
+1
Vse cetitke in srecno dalje!
Uporabnik1523135
08. 09. 2021 10.54
+1
Bravo! Cestitke!!
Diabloss
08. 09. 2021 10.53
+1
A Pahorček jih bo povabil na pogovor, da se bo lahko slikal ?
LeEnoMnenje
08. 09. 2021 10.51
+1
BRAVO ter ČESTITKE VSEM!! Kapo dol!!!
Walter Pravicek
08. 09. 2021 10.34
+7
BRAVO VSEM!MOČNO POVIŠANIO ŽEPNINO ALI MPOTREBNE PRIPOMOČKE ZA NJIHOVO IZBOLJŠANJE VSAKDANA.(PAHOR JIM DAJE BESEDE,KI ŽE POPOLDAN NIMAJO VELJAVE.EVRI VELJAJO V EU!)TORAJ DENARNE NAGRADE VSEM,ZA KOLAJNE PA VELIKO VEČ.MORA BITI ZA TE PRIDNE LJUDI,ČE JE BILO IN ŠE BO ZA ŽUPNIKE.JE ZA RAZMISLITI KDO PREDSTAVLJA SLOVENIJO V SVETU.ALI ŠPORTNIKI ALI NIČ VREDNI POLITIKI,KATERE NE VABI NOBENA ORNK DRŽAVA K SEBI NA OBISK.NITI V PUF NE!! IN BLEBETAJOČI PODPIHOVALCI SOVRAŠTVA MED LJUDMI-LEVI ALI DESNI-A KDO JE DESEN,ČE SO VSI STARI PREKO 50-55 LET BIVŠI KOMUNISTI?TORAJ ZDRAHA V KATOLIŠKIH CERKVAH,KI JO"PROIZVEDEJO"FARJI-OČETJE NEZAKONSKIH OTROK.JA JE ZA RAZMISLITI!VSEKAKOT BITI ŠPORTNIH TAKEGA FORMATA JE LE ENOI:MOJ GLOBOKI POKLON!VSEM!TUDI BREZ KOLAJNE!