Drugi športi

'Srebrna' Lapajne in Tomšič prepričana: Igralci dihajo kot eno!

Ljubljana, 17. 01. 2023 15.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Dve zmagi in poraz proti Francozom. Izplen Slovencev na 28. svetovnem prvenstvu v rokometu. O rezultatih, igri, borbenosti in najpomembnejših tekmah svetovnega prvenstva, ki čakajo varovance Uroša Zormana, smo se pogovarjali s srebrnima nekdanjima reprezentantoma Tomažem Tomšičem in Benom Lapajnetom.

Česa je na svetovnem prvenstvu sposobna slovenska izbrana vrsta? To je vprašanje, ki smo si ga zastavljali vse do začetka turnirja v Katovicah. Niso bili redki tisti, ki so Slovencem napovedovali tri poraze in slovo po tednu dni. Mnogi med skeptiki so pričakovali zmago proti Savdski Arabiji in poraz proti gostiteljem prvenstva Poljakom in osrednjim kandidatom za naslov svetovnega prvaka Francozom.

Zgolj optimisti so verjeli, da lahko Slovenija premaga Savdijce, Poljake in namuči Francoze. Scenarij, ki se je uresničil, bronasta zasedba s svetovnega prvenstva 2017 napreduje z dvema točkama, pred njo pa so najpomembnejše tekme svetovnega prvenstva. Le tri zmage (Iran, Črna Gora, Španija) so garancija za nadaljevanje tekmovanja v četrtfinalu turnirja, sicer bo treba računati na pomoč tekmecev. 

Nekdanji krožni napadalec Tomaž Tomšič in legendarni vratar srebrne reprezentance z domačega evropskega prvenstva 2004 Beno Lapajne ostajata optimista. Z igro sta zadovoljna, želita si več drznosti reprezentantov proti uglednejšim tekmecem. "Vsaka naslednja tekma bo za slovensko reprezentanco finale svetovnega prvenstva," razmišljata v popcastu na 24ur.com.

Iz Katovic v Krakov

Slovenska rokometna reprezentanca se je po tednu dni bivanja v Katovicah, kjer so odigrali tri obračune skupinskega dela svetovnega prvenstva, preselila v Krakov, kjer jih čakajo tri najbolj zahtevne tekme svetovnega prvenstva zaenkrat. Pot ni bila naporna, Krakov je le 80 kilometrov oddaljen od Katovic. Zasedbi se je pridružil tudi specialist za obrambne naloge Matej Gaber, član madžarskega Szegeda, kjer si slačilnico deli z Borutom Mačkovškom in Deanom Bombačem. Brez dvoma bo Slovenija v nadaljevanju turnirja potrebovala kakšno svežo moč v obrambi. Sploh sedaj, ko se s poškodbo ubada Primorec Mačkovšek, sicer steber slovenske obrambe.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlepiSlovenc
17. 01. 2023 17.44
-1
Mi smo No. 1. 😘