Drugi športi

Število navijačev na tekmah Krimovk se je štirikrat povečalo

Ljubljana, 23. 05. 2024 17.45 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometni klub Krim Mercator se lahko po koncu sezone 2023/24 pohvali z lepim uspehom. Ta ni lociran na rokometni parket, pač pa poleg njega. Na tribune Arene Stožice in Hale Tivoli. Število gledalcev na domačih tekmah tigric je v minuli sezoni namreč znatno naraslo, kar so opazili tudi pri Evropski rokometni zvezi.

Krimovke so evropsko sezono končale v dodatnih kvalifikacijah za preboj v četrtfinale.
Krimovke so evropsko sezono končale v dodatnih kvalifikacijah za preboj v četrtfinale. FOTO: Damjan Žibert

Po zadnjih podatkih Evropske rokometne zveze je ljubljanski rokometni kolektiv eden izmed klubov z največjim povečanjem obiska v tej sezoni EHF Lige prvakinj. Število navijačev na tekmah Krimovk se je, kot poroča uradna klubska spletna stran, kar štirikrat povečalo v primerjavi s preteklimi sezonami, kar Ljubljančanke uvršča med klube z najbolj obiskanimi arenami v Evropi.

Medtem ko je povprečno število gledalcev na tekmah skupinskega dela preseglo mejo 3.500 obiskovalcev, pa je ta številka na obračunu play-offa proti CSM Bucuresti še narasla. V Stožicah se je takrat zbralo dobrih 5.200 ljubiteljev rokometa.

Uspeh je, kot pišejo na uradni klubski spletni strani, pokazatelj trdega dela in vztrajnosti skozi leta, predanosti igralk, podpori najboljših navijačev ter seveda zabavnih (sponzorskih) aktivnosti, ki jih je bilo mogoče spremljati med premori obračunov najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.