DRUGI ŠPORTI

Štiri Slovenke med kandidatkami za najboljšo postavo EP

Ljubljana, 18.11.2022, 15:01 | Posodobljeno pred 13 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Evropska rokometna zveza je objavila seznam kandidatk za najboljšo postavo letošnjega evropskega prvenstva. Med njimi najdemo tudi štiri slovenske rokometašice, ki so navduševale številne navijače – Tamara Mavsar, Nataša Ljepoja, Ana Gros in Elizabeth Omoregie.

Nataša Ljepoja
Nataša LjepojaFOTO: Damjan Žibert

Za vsako izmed sedmih igralnih mest ter posebno kategorijo za najboljšo obrambno igralko je bilo v ožji izbor določenih šest posameznic. Tamara Mavsar je med kandidatkami za najboljšo levo krilno igralko, Nataša Ljepoja za krožno napadalko, Ana Gros za najboljšo desno zunanjo, Elizabeth Omoregie pa za srednjo zunanjo rokometašico.

Dragan Adžić
Dragan AdžićFOTO: Luka Kotnik

V soboto žreb kvalifikacij za ženski SP
Slovenska ženska rokometna reprezentanca, ki je v minuli tednih s svojimi predstavami navduševala slovenske ljubitelje športa, se bo v soboto, kot poroča uradna spletna stran RZS, že obrnila novim izzivom naproti. V medijskem centru dvorane Stožice bo namreč potekal žreb parov kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bodo leta 2023 gostile Danska, Norveška in Švedska. Slovenske rokometašice bodo v ples kroglic vstopile kot nosilke žreba. Poleg njih bo v enaki vlogi nastopalo še devet reprezentanc – Hrvaška, Španija, Nemčija, Madžarska, Severna Makedonija, Poljska, Romunija, Srbija in Švica – ki se bodo na letošnjem evropskem prvenstvu zvrstile od 7. do 16. mesta. Z njimi se tako Slovenke v kvalifikacijah ne bodo mogle pomeriti. Možne tekmice izbrank Dragana Adžića so posajene v drugi boben. To so Češka, Avstrija, Slovaška, Islandija, Turčija, Ukrajina, Portugalska, Grčija, Italija in Kosovo. 

Prve kvalifikacijske tekme bodo na sporedu 7. ali 8. aprila, povratne pa štiri dni za tem. Gostiteljice prve tekme bo odločil žreb.

Skupine in izločilni boji SP v nogometu
Skupine in izločilni boji SP v nogometuFOTO: Sofascore.com

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.