Drugi športi

Štiri tekme brez zmage: Verjamem, da se bomo kmalu izvlekli iz trenutne situacije

Ljubljana, 17. 11. 2023 14.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., M.F.
Komentarji
2

Pred Krimovkami je še zadnja evropska tekma v tem koledarskem letu. V nedeljo jih na severovzhodu Francije čaka povratni obračun proti močnemu Metzu. Ljubljančanke so po odličnem startu in treh zaporednih zmagah v zadnjem času močno padle in v zadnjih štirih obračunih Lige prvakinj niso okusile slasti zmage.

Barbara Arenhart bo močno orožje Krimovk v Franciji.
Barbara Arenhart bo močno orožje Krimovk v Franciji. FOTO: Luka Kotnik

Rokometašice Krima Mercatorja so morale tekmicam preteklo nedeljo priznati premoč. V Stožicah jim kljub podpori domačih navijačev ni steklo. Toda Dragan Adžić, glavni strateg Krimove družine, ni prižgal rdečega alarma – dolga sezona prinaša vzpone in padce, vsaka tekma pa novo priložnost za dokazovanje. 

Po sedmih krogih je Krim s sedmimi točkami na četrtem mestu v skupini B. V vodstvu je Esbjerg z 12 točkami, Ikast in Metz sta jih zbrala po deset, Rapid Bukarešta jih ima tako kot Krim sedem, Vipers Kristiansand in Ferencvaros po pet, Lubin pa je brez točk.

Prihodnja (in hkrati zadnja evropska tekma v tem koledarskem letu) bo obenem tudi priložnost za popravni izpit. Ljubljančanke se od EHF Lige prvakinj v letu 2023 želijo posloviti z zmago. "V nedeljo je končni rezultat pokazal, da smo imeli slabo realizacijo v napadu, naredili smo preveč tehničnih napak. Tekmo je odločilo hitro vračanje. Tega se zavedamo in mislim, da smo se na povratno srečanje bolje pripraviti. Verjamem, da se bomo izvlekli iz trenutne situacije in se kmalu vrnili v stare tirnice," pred nedeljskim dvobojem v Metzu sporoča strateg Krima Mercatorja Dragan Adžić, ki ima s kadrom kar nekaj težav. Na dlani je, da Ljubljančanke v Franciji ne bodo nastopile v kompletni zasedbi. "Tamara Mavsar je bila bolna na dan prve tekme z Metzom in še vedno ni z nami, Tanja Brnović in Tjaša Stanko trenirata te dni, danes pa je manjkala Aleksandra Rosjak in upam, da bo tudi Tamara trenirala z nami jutri in tudi potovala v Francijo."

Krimovke so na prejšnji tekmi z Metzem igrale brez že nekaj časa poškodovane ruske srednje zunanje igralke Darje Dmitrijeve, na katero v Krimu računajo šele po reprezentančnem premoru. Najbolj učinkovita v napadu na prvi tekmi proti francoski zasedbi je bila Tjaša Stanko s petimi goli, Betchaidelle Ngombele je dosegla štiri zadetke. 

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: Damjan Žibert

To bo namreč zadnja tekma Krimovk pred poldrugim mesecem premora zaradi svetovnega prvenstva na Norveškem, Danskem in Švedskem. 

"Ta premor bo Krimu kot klubu prišel zelo prav. Seveda pa je potrebno tudi na SP, nenazadnje gre tja kar nekaj igralk Krima, dobro opraviti naše delo in ohraniti kar najboljšo zdravstveno sliko. Želimo pa presekati sedanje stanje, da bi izšli tudi iz zdravstvene krize Krima, ki vpliva tudi na naše rezultate. A smo se na to že nekoliko prilagodili. Upam, da se bomo po SP vrnili v zmagoviti niz, mogoče pa se to zgodi že v Metzu," si je zaželel Adžić, tudi slovenski selektor.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dule100
17. 11. 2023 16.17
Tu nekaj ne štima! Denar, ki so ga vložili v ekipo, niso upravičili! Igralski kader je nadpovprečen! Torej- trener!
Anion6anion
17. 11. 2023 16.07
Pred sezono so napovedovale boj za prvo mesto v ligi prvakinj. In potem še srečale z realnostjo.