Drugi športi

Strasti so se umirile: Kovač za zdaj ostaja na klopi slovenske reprezentance

Ljubljana, 28. 09. 2018 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slobodan Kovač po porazu proti Avstraliji ni skrival svoje jeze. Izpostavil je nediscipliniranost slovenskih odbojkarjev in neupoštevanje navodil ter namignil na slovo od reprezentance. A očitno so se strasti umirile, saj Srb ostaja na čelu slovenske izbrane vrste.

Slovenski odbojkarji so po drugem delu končali nastope na svetovnem prvenstvu v Italiji. Ob svojem prvencu na SP so ugnali Dominikansko republiko, Japonsko, dvakrat Belgijo, a izgubili proti Argentini, Italiji, Braziliji in Avstraliji.

Slovenska reprezentanca je tako dosegla skupno deveto mesto, na veliko nezadovoljstvo selektorja Slobodana Kovača. "Fantom manjka disciplina, ne upoštevajo navodil, še posebej takrat, ko jim ne gre. Takrat so razvajena ekipa. Ne bi rad bil prehiter, ne bi nečesa napovedoval z vročo glavo, a trenutno se bolj nagibam k temu, da odidem," je po tekmi z Avstralijo zatrdil Srb, ki pa zaenkrat ostaja na čelu reprezentance. Predsednik odbojkarske zveze Metod Ropret je zagotovil, da "Slobodan Kovač še ima veljavno pogodbo." 

Slovenska izbrana vrsta je kar dvakrat opravila z Belgijo.
Slovenska izbrana vrsta je kar dvakrat opravila z Belgijo. FOTO: FIVB
"Selektor ima še eno leto pogodbo z možnostjo podaljšanja, če se uvrstimo na olimpijske igre, ali bo ostal ali ne, pa bo treba še doreči. Prihodnji teden nas čaka seja predsedstva in seja strokovnega sveta, na obeh bomo poskušali oceniti trenutno stanje in na podlagi teh ocen ukrepali. Sam zaenkrat stojim ravno, se bom pa moral v naslednjih tednih tudi jaz nagniti," je povedal Ropret, ki se s selektorjem po prespanih nočeh še ni srečal niti pogovarjal: "Govorila sva le takoj po zadnji tekmi. Bilo je kar nekaj težkih besed. Recimo, da jih razumemo v kontekstu zadnje tekme, je pa pred nami obdobje, ko se bomo morali usesti in pogovoriti. Tudi do nas so prišle govorice, da se selektor pogovarja z nekaterimi drugimi reprezentancami, a to so govorice, zaenkrat nam jih sam ni potrdil."

Ropret svetovno prvenstvo ocenjuje kot večina drugih strokovnjakov. Meni, da se je prvenstvo končalo nekoliko prej, kot so želeli. "V mojih očeh gre ta ocena v dve smeri. Z rezultatskega vidika delitve devetega mesta ne moremo oceniti kot neuspeh, zagotovo je to spoštovanja vreden dosežek, še posebej, ker smo na prvenstvu nastopili prvič. Težko ga bo ponavljati. Druga stvar pa je naša igra, lahko se strinjam, da na vseh tekmah ni bila takšna, kot smo si jo želeli in kot vemo, da so jo fantje sposobni."

Slobodan Kovač: "Fantom manjka disciplina, ne upoštevajo navodil, še posebej takrat, ko jim ne gre."
Slobodan Kovač: "Fantom manjka disciplina, ne upoštevajo navodil, še posebej takrat, ko jim ne gre." FOTO: FIVB

"Kje so razlogi za to, je v tem trenutku težko reči, stoji pa ugotovitev, da znamo in zmoremo več. Ali bi to bilo dovolj, da se uvrstimo med najboljših šest, je vprašljivo. Kot rečeno, rezultat je zadovoljiv, ne moremo pa reči, da smo zadovoljni," meni predsednik.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.