Drugi športi

Strogi predpisi: v primeru dveh okužb konec Toura za ekipo

Pariz, 21. 08. 2020 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Organizatorji kolesarske dirke po Franciji (ASO) so vsem sodelujočim ekipam poslali 18 strani dolg dokument, v katerem je zapisano, da bi v primeru dveh pozitivnih izvidov na novi koronavirus v celotni ekipi ta morala zapustiti Tour. Dirka po Franciji se bo začela v Nici prihodnjo soboto, 29. avgusta, končala pa 20. septembra v Parizu.

Egan Bernal
Egan Bernal FOTO: AP

Spletna kolesarska medija VeloNews in Wielerflits poročata, da pri ASO niso uvedli tako strogih pravil, da bi po enem pozitivnem testu celotna ekipa morala zapustiti Tour. V tem primeru bo namreč kolesar ali član moštva izoliran od preostalih, moštvo pa se bo lahko pojavilo na startu naslednje etape. "Če bosta najmanj dva predstavnika kazala znake bolezni covid-19 ali bosta pozitivna, bo ekipa takoj izključena z dirke po Franciji. Kolesarji ne bodo smeli začeti naslednje etape, akreditacija pa bo prenehala veljati," je zapisano v dokumentu na 18 straneh, kot poroča VeloNews. V dokumentu je zapisano, da izključitve z dirke niso omejene zgolj na pozitivni test, ampak lahko kolesarje doleti tudi brez predhodno opravljenega testa ob kazanju simptomov bolezni. Mobilno zdravniško osebje dirke, odgovorno za primere covid-19, bo na podlagi vsakega posameznega primera presojalo tudi ob blažjih znakih bolezni, obenem pa bodo strogo v veljavi principi bližnjih kontaktov. Potemtakem bodo izključeni tudi tisti, ki so bili v tesnem stiku z okuženimi. Ni pa zapisano, kako bi to vplivalo na ekipo ob enem potrjenem primeru covid-19. Kolesarji bodo testirani pred in med dirko tako pogosto, kot bo to le mogoče, spremljevalno osebje pa med dirko vsaj na oba prosta dneva, torej 7. in 14. septembra.

Organizatorji Toura so se zavezali, da bodo do potankosti upoštevali priporočila medsebojne razdalje tako znotraj ekip kot v interakciji z navijači in mediji. Dirka po Franciji se bo začela v Nici prihodnjo soboto, 29. avgusta, končala pa 20. septembra v Parizu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.