Drugi športi

Štuhčeva optimistična pred preizkušnjama v St. Antonu

St. Anton, 07. 01. 2021 19.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
4

V St. Antonu bo ta konec tedna v znamenju smuka in superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark. Na avstrijskem Tirolskem je tudi Ilka Štuhec, ki je po tekmah v Val d'Iseru praznične dni preživela doma, nato pa nekaj dni trenirala v Garmisch-Partenkirchnu, kjer bo tekmovala tik pred odhodom na svetovno prvenstvo.

"Zelo dober trening, zelo dobri pogoji. Trening je bil izziv, z malo svetlobe, zahtevnimi zavoji, in to je tisto, kar moramo vaditi in v čemer moramo napredovati. To so bili dobri trije dnevi," je bil zadovoljen trener Stefan Abplanalp, so sporočili iz tabora slovenske smukaške šampionke.

Ekipa je v St. Anton pripotovala v torek, v sredo imela prost dan, po prvem ogledu proge pa je Abplanalp poudaril dobro pripravljenost: "Pogoji so odlični, proga je super pripravljena. Za ves vikend je napovedano dobro vreme. Želimo nadgrajevati rezultate iz Val d'Isera." Danes je bil na sporedu prvi od dveh smukaških treningov. Štuhčeva je za najhitrejšima, domačinko Tamaro Tippler in Švicarko Laro Gut-Behrami, zaostala za 1,56 sekunde za 24. čas. "Danes je bil klasičen prvi trening. Uštela sem se glede linije v zgornjem delu in posledično izgubila hitrost. Nekateri deli so bili boljši, a temu je namenjen trening," pravi Mariborčanka.

Ilka Štuhec računa na dobra nastopa ta konec tedna v avstrijskem St. Antonu.
Ilka Štuhec računa na dobra nastopa ta konec tedna v avstrijskem St. Antonu. FOTO: AP

"Pogoji so vrhunski, proga je v super stanju, tudi vreme je lepo, res je užitek smučati. Od tekem pričakujem, da od starta do cilja odsmučam tako dobro, kot je le mogoče. Verjamem, da bo s treningi na koncu smukaška vožnja dobra." St. Anton ni stalna postaja smučarske karavane; tam so smučarke nazadnje tekmovale pred sedmimi leti, ko je superveleslalomsko tekmo dobila Tina Maze, smukaško Američanka Alice McKennis, Mazejeva pa je bila četrta. Štuhčeva je bila tudi med tekmovalkami, ki so nastopile na zadnjem svetovnem pokalu v St. Antonu. Smuk je končala na 20., superveleslalom pa na 31. mestu.

"Tekmovati na progi, na kateri nismo vsako leto, je svojevrsten izziv. Vmes nekoliko pozabiš, kaj se dogaja na terenu in kje moraš biti najbolj pozoren ter natančen. Na srečo so tu treningi, ki jih lahko izpeljemo, tako da bo do tekme vse tako, kot mora biti," napoveduje dvakratna svetovna smukaška prvakinja. Na prvem smuku sezone 2020/21 v Val d'Iseru je bila tik pod zmagovalnim odrom na četrtem mestu, na drugem smuku na istem prizorišču sedma. Tudi superveleslalomska forma je v vzponu. V Val d'Iseru je bila 15. in prvič po SP v Aareju leta 2019 del najhitrejše petnajsterice. Štuhčeva bo na SP prihodnji mesec v Cortini d'Ampezzo napadala še tretji zaporedni naslov svetovne prvakinje v kraljevski disciplini.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DEEP
08. 01. 2021 11.05
-1
Jeba vas Štuhćeva, ona je Ilka Štuhec!!?
Crni tulipan
07. 01. 2021 21.40
+2
Afna afnasta vsec sana sebi!
Nimasmisla
07. 01. 2021 21.03
+5
Teta ilka posnemaj Flisarja in postavi smuči v kot
testosteron
07. 01. 2021 20.23
+6
...antipatična s svojim pametovanjem,...in nenehnim ponavljanjem, da je pripravljena,optimistična,...ko pa ni rezultatov se pa zgovarja na vse druge - le ona ni nič kriva,...