Drugi športi

Superbike: rdeča zastava rešila Spinellija, ki je presenetljivi zmagovalec

Assen, 20. 04. 2024 14.35 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nicholas Spinelli je presenetljiv zmagovalec sobotne dirke razreda superbike za VN Nizozemske. Italijan si je s pravilno izbiro pnevmatik v uvodnih krogih privozil občutno prednost. V drugem delu dirke se je ta začela hitro topiti, vendar ga je rešil predčasen konec dirke, za katerega so se organizatorji odločili zaradi razlitega olja na stezi. Drugi je bil Toprak Razgatlioglu, tretji pa Alvaro Bautista.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: VN Nizozemske razreda Superbike
    00:50
    Iz 24UR: VN Nizozemske razreda Superbike
  • Vrhunci sobotnega dogajanja v Assnu
    01:42
    Vrhunci sobotnega dogajanja v Assnu
  • Vrhunci VN Nizozemske razreda Superbike
    01:49
    Vrhunci VN Nizozemske razreda Superbike

 

Zaradi ne povsem suhe steze je bila na sobotni prvi dirki še toliko pomembnejša izbira pnevmatik. Uvodoma je kazalo, da se je najbolj posrečila Italijanu Nicholasu Spinelliju, ki je spredaj in zadaj izbral srednjo izbiro in si že v prvem krogu privozil kar deset sekund prednosti pred zasledovalci. Številni so se odločili za povsem dežne pnevmatike in jih po le krogu ali dveh že odšli zamenjat v bokse, saj so bile njihove izgube enostavno prevelike. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po treh krogih je Spinelli vodil za več kot 20 sekund, v primerjavi s konkurenco je pridobival približno pet sekund na krog. Po dobri tretjini dirki pa se je prednost Italijana počasi začela topiti. V ozadju sta se mu vse bolj približevala Toprak Razgatlioglu in Alvaro Bautista, ki sta v nekaterih krogih pridobila tudi po štiri sekunde.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sedem krogov do konca je Spinellijeva prednost znašala le še dobre tri sekunde in bolj ali manj je bilo jasno, da mu do konca ne bo uspelo zdržati na čelu dirke. A rešila ga je rdeča zastava, ki je pomenila predčasen konec, saj sta že bili odpeljani vsaj dve tretjini celotne dirke. Sprva ni bilo povsem jasno, zakaj so se organizatorji odločili za to potezo. Kot so pojasnili, je do predčasnega konca prišlo zaradi izlitja olja iz motocikla Andree Locatellija v 15. zavoju. 

Na drugem mestu je pristal že omenjeni Razgatlioglu, tretji je bil Bautista. Pod stopničkami je pristal Remy Gardner, peti je bil Alex Lowes, šesti pa zmagovalec kvalifikacij Jonathan Rea.

Rea presenetljiv junak kvalifikacij

Tudi kvalifikacije je uvodoma krojila mokra steza, a so se razmere iz minute v minuto izboljševale. Jonathan Rea in Nicolo Bulega sta izmenjala nekaj najhitrejših krogov, na koncu pa je bil s časom 1:42,650 najboljši Britanec. Na tretjem mestu je pristal Toprak Razgatlioglu, drugo startno vrsto pa so si priborili brata Sam in Alex Lowes ter Remy Gardner. 

Superbike VN Nizozemske
Superbike VN Nizozemske FOTO: 24UR
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Xyz2023
20. 04. 2024 16.58
+2
dejte raj zrihtat na Voyo da se da ogledat dirko 1 ne pa da imate pod dirko 1 še enkrat kvslifikacije. Vsi nismo imeli čas v živo gledat.
motorist_mb
20. 04. 2024 08.00
+3
bandit1
20. 04. 2024 10.24
+1
Obtežili so ga s tono kamenja ker je prelahek. Obtežite še smučarske skakalce pa bomo videli kdo dlje skoči.
enkve
20. 04. 2024 12.02
+4
Skakalce ni treba obtežit samo drese naj jim dajo glede na njihovo velikost ne pa da imajo rit pod kolenom, ko se usedejo so pa kot Michelinov pajac.