Drugi športi

Superbike: Španec Bautista tudi v Italiji nepremagljiv

Misano, 03. 06. 2023 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dirkače razreda Superbike konec tedna čakajo preizkušnje v Italiji, natančneje v Misanu. Gre za 5. prizorišče, v soboto pa smo bili priča že 13. dirki sezone. Kot smo že vajeni, je v tej sezoni neuničljivi Španec Alvaro Bautista tudi tokrat pokazal, da nima konkurence. Najhitrejši je bil že na jutranjih kvalifikacijah. Zanimivo bo tudi v nedeljo, ko dirkače čakata še dve novi dirki. Trenutno krepko vodilni v skupnem seštevku je Španec Alvaro Bautista (Ducati), ki šteje 261 točk. Na drugem mestu je Turek Toprak Razgatlioglu (Yamaha) s 183 točkami, na tretjem pa Andrea Locatelli, ki jih ima 137.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Pozornost na letošnjem Superbiku ukradel Toprak Razgatlıoğlu
    02:03
    Iz 24UR: Pozornost na letošnjem Superbiku ukradel Toprak Razgatlıoğlu
  • Iz 24UR: Bautista pridirkal že 12. zmago v sezoni
    00:50
    Iz 24UR: Bautista pridirkal že 12. zmago v sezoni
  • Vrhunci sobotne dirke razreda Superbike
    01:23
    Vrhunci sobotne dirke razreda Superbike
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sobotna dirka znova v znamenju Španca

Prva dirka vikenda je minila brez večjih posebnosti in dramatičnih prizorov na dirkališču. Vodilna trojica je ostala enaka skozi celotno dirko 20 krogov. Na koncu je zmagovalec postal Alvaro Bautista, na drugem mestu je zaključil Michael Ruben Rinaldi, tretji pa je končal Toprak Razgatlioglu. "Zelo sem vesel, da sem zmagal. Korak za korakom sem lahko hitrejši. Zdaj lahko Ducati slavi prvi dve mesti. Zahvaljujem se tudi dirkačem in se že veselim nedeljskega dne," so bile besede zmagovalca.

Toprak Razgatlioglu
Toprak Razgatlioglu FOTO: Superbike

Razgatlioglu zapušča Yamaho

Dirkališče v Misanu je vedno dramatično prizorišče svetovnega prvenstva v razredu Superbike. In tudi tokrat ni nič drugače, začelo pa se je že v četrtek, po tem, ko je Toprak Razgatlioglu tudi uradno naznanil, da po koncu sezone zapušča Yamaho in se seli k ekipi BMW. "Dolge štiri sezone, ki sem jih preživel pri Yamahi, so bile polne lepih spominov. Ni lahko oditi, saj sem užival pri delu s to ekipo. Včasih potrebuješ nov izziv, novo motivacijo. Rekel sem si, da v kolikor bom ostal v razredu Superbike, potrebujem nov izziv. Tako da ja, podpisal sem za novo ekipo. Vesel sem, da ostajam v paddocku in se že veselim novih izzivov," je dejal Turek in nadaljeval.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 


"Ni bilo enostavno, razmišljal sem tudi o karavani elitnega razreda MotoGP. Yamahe po štirih letih res ni lahko zapustiti. Mogoče se pa kdaj v prihodnosti spet srečamo. Pred mano so nove sanje, čeprav so nekateri prepričani, da sem presedlal na motocikel, ki ni konkurenčen Yamahi. Toda pred mano je sedaj zares velik izziv, mogoče se bomo naslednje leto borili za zmago. Upam, da osvojimo prvenstvo, toda to so zares velike sanje," so bile besede Turka. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Tukaj v Misanu je vedno posebno dirkati. Še posebej je zanimivo za Ducati, saj gre za domačo dirko, ki privabi veliko navijačev. Glede vsega, kar nas čaka, lahko rečem, da sem zelo samozavesten. Naš cilj je poskusiti najti takšen občutek na motociklu, kot smo ga imeli na začetku sezone. Zelo se veselim tega. Zagotovo se želiš dobro odrezati tukaj doma, kjer je velika podpora navijačev," pa se novih dirkaških preizkušenj veseli vodilni dirkač prvenstva, Alvaro Bautista.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sobotne kvalifikacije

Španec je začel odlično, saj je najprej dobil skrajšane kvalifikacije. Drugi čas je postavil Toprak Razgatlioglu, tretji je končal Michael Ruben Rinaldi. Bautista je poleg najhitrejšega časa postavil tudi nov rekord steze. "Zelo sem vesel, toda hkrati mislim, da bi lahko bil še hitrejši. Občutek na motociklu je fantastičen, sedaj pa se moramo pripraviti na dirko. Zares sem vesel, ker uživam pri vsem skupaj."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blue_cat
03. 06. 2023 15.35
Turk je za sezono 2024 naredu plac za panoramca motoGPja Francota
blue_cat
03. 06. 2023 15.35
Dr.Rugelj
03. 06. 2023 12.13
+1
Kako kaj kaže ekipi TOMOS ?