Drugi športi

Španec Bautista do nove zmage, prednost v skupnem seštevku se veča

Assen, 22. 04. 2023 14.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dirkači razreda Superbike so znova v pogonu. Pred nami je tretja preizkušnja sezone, tokrat se bodo dirkači merili na VN Nizozemske. Prva dirka tega dirkaškega vikenda je šla v roke Španca Alvara Bautiste, ki je tako prednost v skupnem seštevku le še povečal.

Po šestih tednih so se na dirkališče na Nizozemskem vrnili dirkači razreda Superbike. Trenutno drugouvrščeni dirkač prvenstva je bil s petkovimi treningi precej nezadovoljen. Turek Toprak Razgatlioglu namreč ni bil med najhitrejšimi dirkači na stezi, končal je kot 10. Alvaro Bautista pa še naprej ostaja uganka za tekmece, tudi tokrat je bil namreč pred vsemi. 

Svoj primat je nato potrdil tudi na sobotnih kvalifikacijah, ko je dosegel najhitrejši čas. Drugi je bil Jonathan Rea, na tretjem pa je končal Razgatlioglu. "Zelo sem vesel, ker bom lahko startal iz prve vrste. Dosegel sem zelo hiter čas, rekord steze. To je za nas dirkače zelo pomembno, da si v ospredju. Tudi občutek na motociklu je dober," je povedal Bautista.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sobotna dirka

Zaradi počasne vožnje na dirkališču med kvalifikacijami si je Španec Bautista prislužil kazen treh mest in se je tako na dirko namesto s prvega pognal s četrtega mesta. Uvod v dirko je bil takšen, kot smo pričakovali, dirkači pa so bili razvrščeni takole: Rea, Razgatlioglu, Bautista. Vodilna trojica se je kaj kmalu odlepila od zasledovalcev in narekovala tempo dirkačem. Bautista je v nadaljevanju prišel pred Turka, pripravljal pa je tudi napad na Reo. Na stezi je bil veliko hitrejši od ostalih dirkačev. 13 krogov pred koncem dirke je Španec prevzel vodstvo. Do konca dirke se v vodilni trojici ni veliko spremenilo. Alvaro Bautista se je pripeljal novi zmagi naproti in v skupnem seštevku še povečal prednost na 46 točk. Drugi je dirko zaključil Rea, tretji pa Razgatlioglu.

Alvaro Bautista
Alvaro Bautista FOTO: Superbike

Razgatlioglu o petkovem zanimivem dogajanju

"Poskušal sem najti prave nastavitve, vendar nisem zares zadovoljen. Lansko leto sem se počutil veliko bolje, kot se počutim sedaj. Upam, da bo sobotni dan veliko uspešnejši. Da bomo primerno nastavili motocikel in da bomo posledično tudi hitrejši. Današnji dan zame sploh ni bil dober. Manjka mi tisti pravi občutek na motociklu. Ko bom to našel, mislim, da se bo stanje izboljšalo na vseh področjih," je dejal Turek.

"Na splošno je stanje precej slabo. Običajno sem precej močan in tudi letos čakamo, da bo tako, čeprav smo začeli precej počasneje. Videti je, da nismo izboljšali motocikla. Upam, da ga bomo čim prej, kajti nimamo le ene težave, imamo veliko težav," še dodaja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Težave pa mu je na stezi povzročal tudi napihljivi krokodil, ki je priklical rdečo zastavo. "Nekoliko me je bilo strah, pred seboj sem videl nekaj zelenega, skušal sem zavirati. Tega sicer ne razumem. Pri takšni hitrosti je težko dojeti, kaj se tisti čas dogaja. Kakor koli, vse se je srečno končalo." Zagotovo je pred nami zelo zanimiv dirkaški vikend. Upajmo, da bo minil brez živalskih presenečenj. Dogajanje lahko spremljate na VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Popeye
22. 04. 2023 21.21
Kako pa kaj formula 1? Odkar je ne prenašate, nobenih informacij. Prej pa pretiravanje s trač novicami...
Ici
22. 04. 2023 14.42
+2
Bautista bo letos pometel s konkurenco.