Drugi športi

Superbike: Bautista z novo zmago povečal prednost v skupnem seštevku

Misano, 11. 06. 2022 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po dirkaškem vikendu razreda Superbike na VN Emilije-Romanje bomo vedeli, kdo se bo na poletni odmor odpravil na vrhu skupnega seštevka. Trenutno presenetljivo vodi Španec Alvaro Bautista, sledi mu Jonathan Rea, tretji pa je lanski prvak Turk Toprak Razgatlioglu. Na kvalifikacijah za prvo dirko je bil najhitrejši Bautista, ki je nadaljeval odlično sezono in na prvi dirki VN Emilije-Romanije tudi znova zmagal. Sledil mu je drugi, tudi v skupnem seštevku, Jonathan Rea. Razgatlioglu je odstopil. Jutri sledita superpole dirka in druga dirka.

SBK Emilija Romanja
SBK Emilija Romanja FOTO:

Na petkovem prvem prostem treningu je bil najhitrejši Turk Toprak Razgatlioglu, ki je bil hiter tudi na drugem prostem treningu dneva, ko ga je prehitel zgolj vodilni v skupnem seštevku Alvaro Bautista. Španec je potem bil najhitrejši tudi na tretjem treningu, kar pomeni, da ne namerava zlahka prepustiti prvega mesta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Superpole Bautisti

Vodilni trije v skupnem seštevku so bili najhitrejši tudi na sobotnih kvalifikacijah superpole. Prvi je bil Bautista, drugi Razgatlioglu, tretji pa Rea.

Bautista nadaljuje odlično sezono

Španec je zaznamoval tudi prvo dirko vikenda, saj je prepričljivo zmagal. Sledila sta mu Jonathan Rea in Michael Rinaldi. To pomeni, da je Bautista še povečal prednost na vrhu skupnega seštevka na 22 točk. Bautista jih je do zdaj zbral 161, sledi mu Rea s 144, Razgatlioglu pa je po odstopu sedem krogov pred koncem še povečal zaostanek, saj je ostal pri 109 točkah.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
11. 06. 2022 18.26
+2
number46
11. 06. 2022 17.47
+1
Alvaro suvereno.