Drugi športi

Redding zmagovalec prve dirke v Navarri

Navarra, 21. 08. 2021 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., N.M.
Komentarji
1

Dirkaška karavana prvenstva Superbike se mudi v Španiji, kjer so dirkači opravili s kvalifikacijami in prvo dirko. Na kvalifikacijah je bil najhitrejši Jonathan Rea, to je bil zanj sedmi zaporedni najboljši kvalifikacijski položaj v tej sezoni. Drugi je bil Scott Redding, tretji Tom Sykes. Na prvi dirki dirkaškega vikenda je bil najhitrejši Redding, drugo mesto je osvojil Rea, tretje pa Razgatlioglu. Jutri nas najprej čaka kratka kvalifikacijska dirka (11.00), popoldanska dirka pa bo na sporedu ob 14.00. Vse si lahko ogledate na VOYO.

Nazadnje so se dirkači merili na VN Češke v Mostu, tokrat se mudijo v Navarri. To je prvič, da bo tekmovanje svetovnega prvenstva Superbike potekalo v tem španskem mestu. Po vikendu v Mostu pa je bil najbolj razočaran aktualni svetovni prvak. Na nobeni od treh dirk ni zmagal, sobotno glavno dirko je dobil Turek Toprak Razgatlioglu, Jonathan Rea zaradi padca dirke ni končal. V nedeljo je bil na kratki dirki še enkrat najhitrejši Razgatlioglu, na glavni dirki pa je zmagal Scott Redding

Britanec Redding bo leta 2022 zamenjal moštvo, sedaj dirka za moštvo Ducatija, prihodnje leto pa bo "presedlal" k moštvu BMW (BMW Motorrad WorldSBK Team), kjer bo zamenjal Toma Sykesa

Prosti treningi

Tukaj v Španiji aktualni prvak Rea pričakuje, da bo znova ujel zmagovalni ritem in vpisal (vsaj) kakšno zmago, a konkurenca bo kot vedno čakala na svojo priložnost. Rea se je izkazal na obeh petkovih treningih in na koncu zasedel prvo mesto. 

Po petkovih dveh prostih treningih v Navarri je bil v skupnem seštevku najboljši Rea, drugi Razgatlioglu, tretji Redding. Takšen je bil tudi vrstni red prvega treninga, Rea je postavil tudi najboljši čas dneva (1:37.629). Na drugem treningu pa je bil vrstni red drugačen, najhitrejši je bil Razgatlioglu (1:38.134), drugi je bil Redding, tretji Michael Rinaldi, Rea pa je zasedel sedmo mesto.

Na sobotnem treningu je bil presenetljivo najhitrejši Italijan Andrea Locatelli (1:37.060), novinec v razredu Superbike v tej sezoni, ki je postavil najhitrejši čas kroga vseh treh treningov. Drugi je bil Redding, tretji Rea, Razgatlioglu pa je zasedel četrto mesto. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zanimive kvalifikacije

V kvalifikacijah je odločitev, kot običajno, padla v zaključku. Najboljši čas je postavil Rea(1:36.122), z najboljšim časom dirkaškega vikenda, drugi je bil Redding, tretji Sykes, četrti Locatelli in peti Davies, Razgatlioglu pa je zasedel le osmo mesto. Za Reo je bil to sedmi zaporedni najboljši štartni položaj v sezoni, dobro formo bo moral potrditi še na dirki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na prvi dirki španskega dirkaškega vikenda do zmage Redding

Zmagovalec kvalifikacij Jonathan Rea je z dobrim štartam obdržal vodilni položaj. Dober štart je uspel tudi Turku Topraku Razgatlioglu, ki se je prebil vse do četrtega mesta. Pred dirkači je bilo 23 krogov (90,4 kilometra). Med najhitrejšimi na dirkališču sta bila Rea in Redding, na tretjem mestu je bil Aandrea Locatelli. 18 krogov pred koncem dirke je Redding prevzel vodstvo, dva kroga kasneje je Turek prišel na tretje mesto. Vrstni red je bil sledeč: Redding, Rea, Razgatlioglu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vodilni trije dirkače so  v nadaljevanju uspeli obdržati svoja mesta, deset krogov pred koncem je bil rezultat na vrhu nespremenjen. Četrto mesto je pripadalo Locatelliju, peto Alexu Lowesu, šesti pa je bil Tom Sykes. Pred nami je bilo še sedem zanimivih krogov, Redding je bil zanesljivo na prvem mestu, Rea ni uspel pripraviti presenečanja, zadovoljiti se je moral z drugim mestom. Turek je napredoval pet mest in si na koncu zagotovil tretje mesto, z manj napakami v prvem delu dirke bi zagotovo lahko končal še višje.

Vodilni v skupnem seštevku je še vedno Jonathan Rea (286 točk), na drugem mestu je Toprak Razgatlioglu (279 točk), na tretjem pa Scott Redding, ki ima 241 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
21. 08. 2021 14.39
+1
Redd 👏👏👏