Drugi športi

Švicar na čelu slovenskih deskarjev

Ljubljana, 22. 08. 2008 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska reprezentanca v deskanju na snegu ima novega glavnega trenerja. Petra Kotnika je na mestu vodje paralelnih disciplin zamenjal Švicar Gilles Jaquet.

Rok Flander
Rok Flander FOTO: Damjan Žibert

Švicar, svetovni prvak v paralelnem veleslalomu leta 2001 v Madonni di Campiglio, se je od kariere tekmovalca poslovil po lanski sezoni. Gilles Jaquet je svoje nove varovance na čelu s svetovnim prvakom Rokom Flandrom že odpeljal na prvi snežni trening, reprezentanca trenutno vadi na ledeniku Zermatt. To pa najbrž ne bo edina sprememba v novi sezoni. Odbor za deskanje pri Smučarski zvezi, ki ga vodi Leo Ivanjko, je namreč ponudil svoj odstop.

"Nova sestava odbora zaenkrat ni znana. Nekateri člani so ponudili svoj odstop, med drugim zaradi drugih obveznosti tudi sam, po moji poti pa je šel tudi Ivanjko. A zaenkrat ni nič gotovega. Položaj se je po sestankih in pogovorih nekoliko spremenil, zato kakršnekoli govorice, kakšne bodo spremembe v odboru, ne držijo. Vse bo znano septembra," je dejal dosedanji direktor deskanja na snegu Iztok Kvas.

S spremembo na čelu reprezentance je zadovoljen predvsem najboljši slovenski deskar Rok Flander, ki je po lanski sezoni zagrozil, da bo podobno kot pred leti Dejan Košir zapustil reprezentanco, če ne bo prišlo do zamenjave trenerja. "Na čelu reprezentance mora biti nekdo, ki ima vsaj toliko izkušenj, kot jih imam sam. Nekoga, ki bo točno vedel kje, kako in kdaj bomo trenirali in ne bo dovolil, da smo prepuščeni samim sebi," je po lanski sezoni dejal tekmovalec iz Dragočajne. Njegovo željo so uslišali, kar je dvignilo razpoloženje pred sezono, v kateri bo branil naslov svetovnega prvaka: "Verjamem, da bodo v bližnji prihodnosti rezultati slovenskega deskanja še boljši, kot so bili."

Flander se je do prvega snežnega treninga pripravljal sam. Kot je pri njemu že običaj, je poleg kondicijskih treningov – program mu je napisal kondicijski trener Dragan Bosnič, vadil še na deski na vodi. Kraj priprav: otok Masirah v Omanu, kjer je preživel štirideset dni. "Zelo sem zadovoljen. V Evropo sem se vrnil dobro pripravljen, predvsem pa zdrav. Imam le eno majhno težavo, ki pa ni resnejše narave."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.