Drugi športi

Tamara Mavsar pred tekmo z Bukarešto: Lepo je, ko so tribune polne

Ljubljana, 13. 03. 2024 14.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.M., STA
Komentarji
0

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto čaka prva tekma play-offa Lige prvakinj. Tigrice v boju za četrtfinale čaka romunska CSM Bukarešta. Prvo tekmo, ki bo v soboto v Ljubljani, boste lahko v neposrednem prenosu od 17.55 dalje gledali na Kanalu A in VOYO.

Krimovke so si svoje mesto v play-offu priborile že četrto sezono zapored, v soboto pa jih čaka vse prej kot lahka naloga. Tekmice iz Bukarešte se lahko pohvalijo s pestro zasedbo, v kateri izstopata vratarka svetovnih in olimpijskih prvakinj, Francozinja Laura Glauser, ter Romunka Cristina Neagu (72 golov). Tu sta še Norvežanki Emilie Arntzen (50 golov) in Vilde Ingstad (49 golov) ter še ena Francozinja Grace Zaadi, ki se po koncu te sezone seli prav h Krimu.

V zasedbi Bukarešte igra tudi slovenska reprezentantka Elizabeth Omoregie, ki se je šele pred kratkim vrnila po dolgotrajni poškodbi kolena, z izbrano vrsto pa je igrala tudi v nedavnem ciklu kvalifikacij za nastop na EP proti Franciji. Romunke so nevarne z vseh položajev, v skupini A pa so zasedle četrto mesto. Osvojile so 17 točk za osem zmag in en remi po 14 dvobojih. V enem od zadnjih krogov so v gosteh presenetile tudi madžarski Györ, ki je eden od glavnih favoritov za osvojitev naslova.

FOTOGALERIJA: Krimovke do pomembne zmage nad romunskim Rapidom
FOTOGALERIJA: Krimovke do pomembne zmage nad romunskim Rapidom FOTO: Luka Kotnik

"Vemo, kakšni dve tekmi nas čakata. Vsekakor ne bo lahko. Krim ima s to ekipo že izkušnje iz lanske sezone. Vse bo odvisno od nas," je uvodoma povedala Tamara Mavsar in dodala, da v zadnjih časih uživa ob pogledu na polne tribune. "Razveseljujoče je, ko pridemo iz garderobe in so tribune polne. V preteklosti smo v Ljubljani to malce pogrešali, tako da sem vesela, da se je letos število povečalo. Ob tej priložnosti bi rada povabila vse navijače, da so naš osmi igralec, ki ga bomo zagotovo potrebovali, me pa obljubimo, da bomo punčke, ki nas pridejo spremljat, poskušale razveseliti."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.