Drugi športi

Tamara Zidanšek izpadla v tretjem krogu OP Francije

Pariz, 28. 05. 2022 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v tretjem krogu odprtega prvenstva Francije v Parizu izgubila proti enajsti nosilki Jessici Pegula. Američanka je po uri in 27 minutah slavila s 6:1, 7:6 (2).

Tamara Zidanšek na OP Francije
Tamara Zidanšek na OP Francije FOTO: AP

Zidanškova, ki je imela prav tako kot Pegula povito levo stegensko mišico, je bila v dvoboju proti četrtfinalistki OP Avstralije v zadnjih dveh letih enakovredna zgolj v drugem nizu. V prvem je precej grešila (17 neizsiljenih napak), v prvih štirih igrah pa vknjižila zgolj štiri točke. Velike prednosti Pegula ni več izpustila iz rok.

V drugem je bilo bolj tesno, po tem, ko je slovenska predstavnica strnila vrste po zaostanku z 0:3. Z vse boljšim servisom in manj napakami je izenačila na 3:3 in vseskozi ostajala blizu 28-letnici iz Buffala ter izsilila podaljšano igro.

V njej je Pegula hitro povedla s 3:0. Zidanškova je še znižala na 3:2 in vzpostavila ravnotežje, nato pa so jo tri zaporedne neizsiljene napake oddaljile od možnosti za osvojitev drugega niza. Posledično se je prvič v osmino finala uvrstila Američanka.

Zidanškovo danes pozno popoldne čaka še obračun v drugem krogu dvojic skupaj z rojakinjo Kajo Juvan. Pomerili se bosta z desetima nosilkama Čehinjo Lucie Hradecko in Indijko Sanio Mirza.

V mešanih dvojicah pa danes dvoboj prvega kroga čaka še Andrejo Klepač. Koprčanka se bo skupaj z Indijcem Rohanom Bopanno pomerila proti Francozoma Alize Cornet in Edouardu Roger-Vasselinu. Dvoboj je sicer vprašljiv, po tem, ko je Cornetova današnji obračun med posameznicami zaradi poškodbe predala.

* Roland Garros, 21.256.800 evrov:

- ženske, 3. krog:

Jessica Pegula (ZDA/11) - Tamara Zidanšek (Slo/24) 6:1, 7:6 (2);

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
28. 05. 2022 19.47
😭🎾🇸🇮
Intihar
28. 05. 2022 18.06
+2
Je blo kaj druga za pricakovat