Drugi športi

Tamara Zidanšek na robu presenečenja

Adelaide, 03. 01. 2022 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
2

Slovenski teniški igralki Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta dobro začeli leto 2022. Zidanškova je bila na turnirju v avstralskem mestu Adelaide na pragu presenečenja proti šesti igralki sveta, Grkinji Marii Sakari, ki pa je na koncu dobila dvoboj s 6:2, 0:6 in 6:4. Juvanova je s 6:4 in 6:2 premagala Francozinjo Cloe Paquet.

Tamara Zidanšek
Tamara Zidanšek FOTO: AP

V prvem nizu je vse kazalo, da bo Grkinja Maria Sakari gladko dobila dvoboj, ki je na koncu trajal več kot dve uri. Sakarijeva je Slovenki Tamari Zidanšek odvzela servis v četrti in osmi igri. A v drugem nizu se je vse obrnilo in Zidanškova je tekmici "zavezala kravato". V tretjem je nato Sakarijeva povedla s 3:0, a je tekmovalka iz Slovenskih Konjic izenačila in odločala je šele zadnja, 12. igra. V njej je Grkinja pokazala večji psihično trdnost in tekmici za skupno zmago  še enkrat odvzela servis. "Nisem se počutila dovolj dobro, da bi pokazala svojo najboljšo igro. Vsekakor to ni bil dober nastop, a našla sem način, da se prebijem naprej. Vesela sem, da sem se uvrstila v drugi krog," je po zmagi povedala tretjepostavljena Grkinja, ki je napravila kar 30 neizsiljenih napak.

Kaja Juvan pa je imela težko delo predvsem v prvem nizu, ko je tekmica povedla z 2:0, nato pa je Slovenka izid poravnala. Odločilni break ji je uspel v sedmi igri za vodstvo s 4:3 in to prednost je ubranila do konca. V drugem nizu je mlada Slovenka povedla s 3:0, kasneje tudi sama oddala servis, a dvoboj po slabi uri in pol zanesljivo pripeljala do konca.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

martinov
03. 01. 2022 11.49
+4
Bolj enosravno bi bilo napisati, da je izpadla ! Tudi meni je skoraj prišlo, pa sem izpadel !
Andrej Volaj
03. 01. 2022 08.00
+7
Bravo punce 🙂