Drugi športi

Tamara Zidanšek napredovala v drugi krog, kjer jo čaka Serena Williams

Melbourne, 20. 01. 2020 07.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uvrstila v drugi krog odprtega prvenstva Avstralije, potem ko je premagala Južnokorejko Na Lae Han s 6 : 3, 6 : 3. V drugem krogu 22-letno Konjičanko čaka osma nosilka Američanka Serena Williams, ki je v prvem krogu ugnala Rusinjo Anastazijo Potapovo s 6 : 0, 6 : 3.

Tamara Zidanšek
Tamara Zidanšek FOTO: AP

Tamara Zidanšek je dvoboj, tako kot njena 27-letna tekmica, začela neprepričljivo. Prvi začetni udarec je Konjičanka zadržala šele v šesti igri, ko je povedla s 4 : 2. Od tistega trenutka naprej je zaigrala bolj zanesljivo in po slabe pol ure s četrtim odvzemom servisa dobila prvi niz s 6 : 3. V drugem nizu je tekmici servis vzela v četrti in osmi igri ter znova dobila niz s 6 : 3, kar je bilo po uri in devetih minutah dovolj za njeno tretjo zmago v posamičnih dvobojih na turnirjih velike četverice. Z napredovanjem v drugi krog OP Avstralije je trenutno 70. igralka na lestvici WTA že izenačila svoj najboljši dosežek iz Melbourna, ko je lani na drugi stopnički izgubila s kasnejšo zmagovalko Japonko Naomi Osaka. Tudi tokrat jo v drugem krogu čaka zahtevna tekmica, saj bo loparje prekrižala s trenutno deveto igralko sveta in zmagovalko 23 turnirjev za grand slam Sereno Williams. Američanka je bila v prvem nastopu prepričljivo boljša od Rusinje Anastazije Potapove s 6 : 0, 6 : 3, v Melbournu pa je dobila 86. posamični dvoboj.

Obračun Zidanškove in mlajše od sester Williams bo predvidoma na sporedu v sredo. Trenutno na OP Avstralije igrajo le na pokritih igriščih, ostali dvoboji pa so prekinjeni zaradi dežja. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

riss
20. 01. 2020 13.00
+6
Super, bravo, to je vsekakor velik uspeh. Mogoce uspe premagati tudi Sereno, saj ona nima vec taksne energije in volje. Le treme ne sme biti prevec.
NESDSU
20. 01. 2020 12.56
+3
Bomo gledali Lepotica in zver ?