Drugi športi

Juvanova suvereno odpravila Kerberjevo, uspešna tudi Hercogova

Pariz, 28. 09. 2020 19.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
2

Mlada slovenska teniška igralka Kaja Juvan je na odprtem prvenstvu Francije poskrbela za prvovrstno presenečenje in gladko s 6:3 in 6:3 premagala 18. nosilko Nemko Angelique Kerber. Mladinska olimpijska prvakinja iz Ljubljane je za zmago potrebovala le dobro uro. Druga slovenska predstavnica Tamara Zidanšek je dolgo časa 'grozila' favoritinji Garbine Muguruza, a je na koncu morala priznati premoč Španki. Od Slovenk je bila uspešna tudi Polona Hercog.

Vsi statistični podatki so bili pred dvobojem na strani izkušene 32-letne Nemke Angelique Kerber, ki se je v karieri že veselila zmag na grand slamih v Avstraliji (2016), ZDA (2016) in Wimbledonu (2018). Tudi na lestvici ATP je Nemka z 22. mestom kar 81 mest višje od 19-letne Kaje Juvan.

Na igrišču pa nič ni kazalo na nepremagljivost Nemke. V prvem nizu je odločila osma igra, ko je Juvanova tekmici odvzela servis. A že v drugi igri je imela Slovenka tri priložnosti za odvzem, v četrti dve, v osmi pa ji je pri vodstvu s 40:0 na servis tekmice vendarle uspelo.

V drugem nizu je šlo še bolj gladko. Juvanova je povedla s 3:0 in 5:1, nato morala oddati servis, a je tekmici vrnila z enako mero, v deveti igri Kerberjevi še tretjič odvzela servis in se prebila v drugi krog. Tam se bo pomerila z boljšo iz dvoboj med Nizozemko Arantxo Rus in Francozinjo Claro Burel.

Tamara Zidanšek je bila blizu velikega presenečenja, a je na koncu morala priznati premoč Garbine Muguruza.
Tamara Zidanšek je bila blizu velikega presenečenja, a je na koncu morala priznati premoč Garbine Muguruza. FOTO: AP

Uspešna tudi Hercogova, Konjičanka blizu senzacije
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je zanesljivo prebila v drugi krog odprtega prvenstva Francije v Parizu. S 6:4, 6:2 je bila po uri in 29 minutah boljša od Francozinje Diane Parry, ki na lestvici WTA zaseda 305. mesto in je za tretji grand slam sezone prejela povabilo organizatorja.

Tamara Zidanšek v odločilnih trenutkih dvoboja enostavno ni našla dovolj zbranosti za senzacijo. V prvem nizu je slovenska igralka vodila že s 3:0, nato izgubila pet iger, a zmogla izenačenje na 5:5, ne pa tudi preobrata. V drugem je 22-letna Konjičanka tekmici odvzela tri servise, sama pa oddala le dva in izenačila.

Šestindvajsetletna Garbine Muguruza je v tretjem nizu potrebovala vse nasvete svoje slovite trenerke Conchite Martinez. Zmagovalka Pariza 2016 in Wimbledona 2017 je vnovič zaostajala z 0:3, a zmogla izenačenje. Odločila je 13. igra, ko je Muguruza Zidanškovi odvzela servis, nato pa izkoristila prvo zaključno žogico za napredovanje.

Roland Garros, 1. krog (ženske), izidi:
Kaja Juvan (Slo) - Angelique Kerber (Nem/18) 6:3, 6:3

Polona Hercog (Slo) - Diana Parry (Fra) 6:4, 6:2 

Garbine Muguruza (Špa/11) - Tamara Zidanšek (Slo) 7:5, 4:6, 8:6

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

riss
29. 09. 2020 09.38
+5
Čestitke vsem našim. Gledal sem pa Zidanškovo. Imela jo je, na začetku tretjega seta je delala z njo kar je hotela, popolnoma izgubljena je bila "ležeča policajka" Garbine. Ampak to je tenis, ki ga ni konec dokler ne dobiš zadnje točke. Izkušnje so naredile svoje, saj je Muguruza dobila tudi dva turnirja za grand slam. Vseeno bravo Tamara in samo tako naprej, verjamem pa, da se bo nasprotnica še dolgo spominjala tvojih skrajšanih žogic.
ZLATKO JAKLIN
29. 09. 2020 09.04
+3
Bravo Tamara Zidanšek, kvalitetna na momente zelo dobra igra. Le malo je zmanjkalo. Muguruza, pa kar nekajkrat prekinjala tekmo. Z žulji na rokah, z popravljanjem -ponavljanjem servisov in to v trenutkih, ko je Tamari šlo najbolje.