Drugi športi

Tamara Zidanšek v Rimu morala priznati premoč Američanki hrvaških korenin

Rim, 11. 05. 2021 14.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je bila v prvem krogu močnega teniškega turnirja v Rimu na peščeni podlagi nemočna proti Američanki hrvaških korenin Bernardi Peri. Obe igralke sta se v glavni turnir sicer uvrstili z uspešnimi predstavami v kvalifikacijah, tokrat pa je Pera slavila s 6:3 in 6:2 po uri in četrt igre.

Tamara Zidanšek je v zadnjem obdobju na pesku kazala zelo dobre predstave, a tokrat ni imela svojega dne. V prvem nizu je še držala stik s tekmico do zaostanka s 3:4, nato pa je sledil popoln razpad sistema, Američanka, rojena v Zadru, je dobila kar sedem iger zapored in tako povedla s 6:3, 5:0, kar je seveda pomenilo, da bi Konjičanko v nadaljevanju obračuna rešil le čudež. Tega ni bilo – je pa Slovenka uspela dobiti dve zaporedni igri –, napredovanja v drugi krog se je tako razveselila Bernarda Pera. Slavila je s 6:3 in 6:2. 

Tamara Zidanšek
Tamara Zidanšek FOTO: AP

Tamara Zidanšek je sicer v kvalifikacijah Rima pokazala dober tenis, nenazadnje ne za vstopnico na glavni del turnirja premagala tudi nekdanjo finalistko Roland Garrosa, Američanko Sloane Stephens

Že včeraj je v prvem krogu Rima izpadla Polona Hercog, ki je morala po tesnem boju priznati premoč Grkinji Marii Sakkari, sicer 19. igralki sveta. Bernarda Pera je – zanimivo – pred kratkim ugnala tudi Hercogovo, in sicer v kvalifikacijah turnirja v Madridu. Ta obračun je bil bistveno bolj izenačen kot današnji z Zidanškovo, tedaj je Američanka slavila z 6:4, 5:7 in 6:4 po skoraj treh urah boja. 

WTA Rim, 1. krog:
Bernarda Pera (ZDA) - Tamara Zidanšek (Slo) 6:3, 6:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.