Drugi športi

Tänak odstopil, Ogier v najboljšem položaju na Monteju

Monte Carlo, 23. 01. 2021 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na reliju Monte Carlo po predzadnjem dnevu vodi svetovni prvak Sebastien Ogier. Francoz ima 13 sekund naskoka pred moštvenim sotekmovalcem pri Toyoti, Valižanom Elfynom Evansom. Brez uvrstitve pa bo ostal Estonec Ott Tänak (Hyundai), ki je v soboto odstopil.

Ogier (na fotografiji) bo po lanskem naslovu očitno zmagovito začel tudi letošnjo sezono.
Ogier (na fotografiji) bo po lanskem naslovu očitno zmagovito začel tudi letošnjo sezono. FOTO: AP

Na tretjem mestu je pred nedeljskimi zadnjimi hitrostnimi preizkušnjami še en Toyotin dirkač, Finec Kalle Rovanperä, ki zaostaja 56,8 sekunde, vsi drugi tekmeci pa so za Sebastienom Ogierjem že minuto ali več. Kljub temu se lahko še kdo vmeša v boj za stopničke, trojno zmago Toyote bo skušal preprečiti Belgijec Thierry Neuville (Hyundai), ki za tretjim mestom zaostaja le sedem sekund.

Ott Tänak, svetovni prvak iz leta 2019, pa bo tudi letos ostal brez zmage na tem klasičnem reliju. Po dveh dneh je bil še v igri na tretjem mestu, danes pa je moral odstopiti. Vzrok sta bili dve predrti pnevmatiki na zaporednih hitrostnih preizkušnjah, v vozilu pa je imel samo eno rezervo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ogier: Moral sem zaupati predvsem sebi
"Imamo le eno rezervno kolo, zato ne morem nadaljevati," je bil razočaran Tänak. Zaradi letošnjih pravil na reliju Monte Carlo, ko bo v nedeljo lahko startalo samo 50 najboljših, pa tudi ne bo imel možnosti za ponoven nastop zadnji dan relija, ko bi lahko iztržil vsaj kakšno točko v posebni hitrostni preizkušnji "power stage". Precej bolj zadovoljen je bil po koncu dneva Ogier. 

"Zelo dobro. Razmere so se precej spreminjale, zato sem moral zaupati predvsem sebi. Lepo sem odpeljal," je bil zadovoljen sedemkratni svetovni prvak. Zanj se dirka sicer ni začela najbolje, v četrtek je imel težave z zavorami, v petek je predrl pnevmatiko in se še zavrtel, danes pa je že pokazal, da je glavni kandidat za zmago. Je pa ostal brez 400 evrov, kolikor je znašala kazen vodstva tekmovanja, ker med eno od preizkušenj ni imel pravilno pripete varnostne čelade.

V nedeljo bodo na sporedu še zadnje štiri hitrostne preizkušnje prve postaje letošnjega svetovnega prvenstva.

Izidi, 3. etapa:

1. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Toyota Yaris) 2:16:31,9
2. Elfyn Evans/Scott Martin (VBr/Toyota Yaris) + 13,0
3. Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Fin/Toyota Yaris) 56,8
4. Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Bel/Hyundai i20) 1:03,8
5. Daniel Sordo/Carlos Del Barrio (Špa/Hyundai i20) 2:11,3
6. Takamoto Kacuta/Daniel Barrit (Jap/VBr/Toyota Yaris) 4:43,1
...

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.