Drugi športi

Tanja Žakelj na SP v krosu do osmega mesta

Mont St. Anne, 31. 08. 2019 19.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je na svetovnem prvenstvu v kanadskem Mont-Sainte-Annu v krosu osvojila osmo mesto. Naslov svetovne prvakinje si je prikolesarila Francozinja Pauline Ferrand-Prevot, srebrna je bila Švicarka Jolanda Neff, bronast pa Avstralka Rebecca McConnell.

Tanja Žakelj je izenačila najboljši dosežek v sezoni, osma je bila tudi na svetovnem pokalu v Val di Soleju. Nekdanja svetovna prvakinja v konkurenci mladink in mlajših članic se je celotno dirko borila za mesto v prvi deseterici, v drugi polovici dirke pa se je utrdila na osmem mestu. Za Ferrand-Prevotovo je zaostala tri minute in 40 sekund.

Žakljeva je prišla do tretje najboljše uvrstitve na SP v članski elite konkurenci, boljša je bila leta 2014 v Hafjellu, ko je končala na četrtem mestu, ter leta 2013 v Pietermaritzburgu, ko je bila peta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Tako sem vesela, ker mi je uspela najboljša dirka v tem letu. V Val di Sole mi je osmo mesto dalo motiva in samozaupanja, da lahko pridem med 10 najboljših na svetu. Na SP, ko so vse še dodatno 'našpičene', je tak rezultat še več vreden. V Mont-Sainte-Annu mi je zelo všeč proga, z nje imam veliko izkušenj, danes sem jih unovčila. Nadzorovano sem vozila klance, da sem imela nadzor na spustih. Napak je bilo malo, čeprav so bile. To se mi je obrestovalo. Super zadovoljna sem," je nastop na SP pokomentirala 30-letnica iz Ledin nad Idrijo.

"Start je bil kot vedno zelo hiter. Imela sem srednje dobro pozicijo. Vedela sem, da se lahko pripeti marsikaj. Napake v skupinskem startu so se dogajale za mano. Nisem veliko izgubila, nisem bila povsem v ospredju. Nadzirala sem dirko, da sem lahko med dirko v klanec izkoristila moč in je nisem izgubljala nepotrebno. Napredovala sem do cilja," je še dodala.

Francozinja je prišla do drugega naslova v članski konkurenci, prvega je osvojila leta 2015 v Vallnordu v Andori. Neffovo, prvakinjo iz leta 2017, je danes premagala za 43 sekund, presenetljivo tretjo McConnellovo pa za minuto in 17 sekund. Branilka naslova Američanka Kate Courtney je bila peta. Do konca SP so le še nedeljske dirke v spustu. Slovenske barve bodo branili člana Monika Hrastnik ter Jure Žabjek in mladinec Žak Gomilšček.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.