Drugi športi

Tavčarju in Šeglovi norma za olimpijske igre, tudi štafeta v finalu

London, 19. 05. 2016 13.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Plavalec Ljubljane Anže Tavčar je na evropskem prvenstvu v Londonu z osebnim rekordom 49,27 izpolnil normo za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru in se kot 15. prebil v polfinale. Državni rekord Petra Mankoča je Tavčar zgrešil za vsega pet stotink sekunde, osebnega pa popravil za dobre štiri desetinke.

Anja Klinar (na fotografiji) je bila del uspešne štafete na 4 X 200 m prosto.
Anja Klinar (na fotografiji) je bila del uspešne štafete na 4 X 200 m prosto. FOTO: Damjan Žibert

Svoje cilje je izpolnila tudi ženska štafeta na 4 x 200 m prosto, ki je v predtekmovanju z 8:02,96 odsvojila šesto mesto in naredila velik korak proti Riu. Janja Šegel, Tjaša Pintar, Nastja Govejšek in Anja Klinar bodo popoldan skušale izid še popraviti, kar bi bil nov kamenček v mozaiku na poti v Brazilijo, saj se z izjemo 12 že uvrščenih reprezentanc vse ostale po časih borijo za štiri prosta mesta na igrah. Že v prvi predaji je 15-letna Šeglova iz ravenskega Fužinarja z 1:59,94 dosegla tudi slovensko normo za OI, s čimer se ji obeta, da v Riu nadomesti Govejškovo in zavzame mesto najmlajše slovenske olimpijke v odpravi.

Anže Tavčar in Šeglova sta po Damirju Dugonjiću, Klinarjevi, Tjaši Oder, Tjaši Vozel in Martinu Bauu že šesti in sedmi slovenski plavalec z normo za Brazilijo. Na 200 m prsno je nastopila tudi Vozlova iz kranjske Zvezde in osvojila 32. mesto. Olimpijsko normo je na 100 m delfin lovila Velenjčanka Govejškova, ki je bila tri četrtine razdalje že na poti v Brazilijo, v zadnjih nekaj metrih pa ji je zmanjkalo moči. Bau se je z 8:03,35 približal osebnemu rekordu na 800 m prosto in bil 19. Grega Popović je bil z 8:14,56 in 22. mestom daleč od izida, ki ga je dosegel v Banji Luki, a priznal, da mu forma že pada, kot novinec v ekipi pa je bil vesel predvsem vseh izkušenj, ki si jih je nabral na EP. Popoldan boi ob 19. uri v finalu na 800 m prosto nastopila še Odrova, četrta v kvalifikacijah te discipline.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.