Drugi športi

Teja Belak si je znatno izboljšala položaj v boju za OI

Tokio, 10. 04. 2020 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska telovadka Teja Belak je prejela veselo novico glede kvalifikacij za olimpijske igre v Tokiu. Na marčevskem svetovnem pokalu v Bakuju, ki so ga zaradi koronavirusne pandemije odpovedali sredi tekmovanja večer pred finali, bodo v boju za OI obveljali kvalifikacijski dosežki. Belakova je bila v kvalifikacijah prva na preskoku.

Po videokonferenci izvršnega odbora Mednarodne gimnastične zveze (Fig) je zdaj uradno znano, da bodo pri Figu v kvalifikacijah za olimpijske igre Tokio 2020, ki so jih zaradi novega koronavirusa prestavili na poletje 2021, upoštevali tudi minuli svetovni pokal v Bakuju. Prireditelji marčevskega tekmovanja v Bakuju so namreč po dveh dneh kvalifikacijskih bojev prekinili preizkušnjo zaradi odredbe azerbajdžanske vlade, da so od sobote naprej, ko bi se morali začeti finali, zaradi pandemije novega koronavirusa prepovedana množična druženja v državi. Do zdaj ni bilo znano, kako se bodo glede tega odločili pri Figu, saj je skoraj 75 odstotkov od skupno 324 gimnastičnih mest na OI že dodeljenih, pandemija covida-19 pa je preprečila izvedbo preostalih kvalifikacijskih turnirjev. Mednarodni olimpijski komite (Mok) je po preložitvi OI na prihodnje poletje podaljšal kvalifikacijsko obdobje do 29. junija 2021, kar je dalo Figu več prostora za izvedbo kvalifikacijskega procesa. Scenarijev je bilo sicer več, na koncu pa je obveljal najbolj ugoden za Tejo Belak, ki je v kvalifikacijah preskoka ugnala vso konkurenco. Sprva je IO potrdil rezultate s svetovnega pokala v Bakuju, nato je potrdil še, da bodo izpeljali tudi vse preostale kvalifikacijske svetovne pokale za OI, ko bodo razmere z novim koronavirusom to dovoljevale.

Teja Belak
Teja Belak FOTO:

"Te novice sem bila res zelo vesela in je, priznam, res nisem pričakovala. Obenem je odlična motivacija v teh časih, ko imamo vsi drugačne prioritete," je novico pospremila 25-letna slovenska telovadka, ki si je znatno izboljšala položaj v boju za olimpijski nastop.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RamzesII
10. 04. 2020 11.10
+0
A res, glede na razmere bi lahko rekli, da si ga je marsikdo.
MojsterSplinter
10. 04. 2020 10.59
+1
Eeee... kaj pravzaprav delata stric in teta na sliki?
RamzesII
10. 04. 2020 11.11
+1
En nadzira drugega, on njo, saj ima ona sledilno in merilno napravo, zgleda, on pa aplikacijo na telefonu.