Drugi športi

Tekmec manj za Rogliča in druščino na Vuelti: Yates odpovedal nastop

Madrid, 16. 08. 2019 12.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanski kolesar Simon Yates ne bo branil skupne zmage na dirki po Španiji. Njegova ekipa Mitchelton-SCOTT je v petek razkrila ekipo osmih kolesarjev, v kateri poleg Yatesa ni niti njegovega brata Adama Yatesa.

Yates (na fotografiji) je natopil na obeh letošnjih največjih dirkah in je pred tokratno Vuelto raje izbral počitek.
Yates (na fotografiji) je natopil na obeh letošnjih največjih dirkah in je pred tokratno Vuelto raje izbral počitek. FOTO: AP

Simon Yates, ki je nastopil tako na italijanskem Giru kot francoskem Touru, ne bo branil naslova z lanske dirke po Španiji. Njegova ekipa Mitchelton-SCOTT na Vuelti, kjer naj bi z Jumbo-Vismo po izpuščeni dirki po Franciji nastopil tudi najboljši slovenski kolesar Primož Roglič, ne bo računala niti na brata branilca naslova Adama Yatesa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vodilno vlogo bo ob odsotnosti bratov Yates tako prevzel Kolumbijec Esteban Chaves. "El Chavito" se vrača v najboljšo formo po številnih poškodbah, na letošnjem Giru je tudi dobil eno od etap. Tudi na Vuelti je že slavil dve etapni zmagi leta 2015, v skupnem seštevku leto kasneje pa je bil tretji.

Chaves bo imel ob sebi Mikela Nieveja, ki naj bi mu pomagal v gorskih etapah in se tudi sam podal po etapne zmage, če Chaves ali kdo od ostalih kolegov ne bo več v igri za skupno zmago oziroma rdečo majico vodilnega. Na seznamu ekipe Mitchelton-SCOTT je tudi slovenski kolesar Luka Mezgec, poleg njega pa še Etiopijec Tsgabu Gramay, Avstralca Damien Howson in Nick Schultz ter Novozelandca Sam Bewley in Dion Smith.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
17. 08. 2019 16.09
+2
Tudi če bi Yates dirkal, ne bi bila velika konkurenca Rogliču, haloo fant je dirkal Giro in Tour, saj bi se skuril na Vuelti. Za Slovence bo to izjemna Vuelta, Roglič, Pogačar, Mezgec, upam, da še Polanc nastopi in bo to sanjska Vuelta za Slovenijo, čeprav se še začelo ni, mi že delamo evforijo.
mojito88521
16. 08. 2019 12.55
+35
Letošnja Vuelta bo med Slovenci verjetno najbolj gledana Vuelta do sedaj.