Drugi športi

Blaž Rola namučil Andyja Murrayja

Biella, 12. 02. 2021 21.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
2

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je izpadel v četrtfinalu turnirja ATP serije Challenger v italijanski Bielli. S 6:4, 7:6 (9) je bil boljši trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam, Škot Andy Murray, ki se je precej namučil za zmago.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ptujčan se je ves dvoboj dobro upiral nekdanji številki ena moškega tenisa. V prvem nizu je Škot do odločilnega "breaka" prišel v deveti igri. V drugem je že serviral za zmago, a se je Rola vrnil in imel celo štiri priložnosti za osvojitev niza v podaljšani igri. V podaljšani igri je Blaž Rola recimo že vodil s 5:1 in 6:4, a je ostal praznih rok. Ni mu uspelo izkoristiti niti ene, Andy Murray je na koncu zmagal z 11:9 in dobil dvoboj z 2:0 v nizih.

Dvoboj je trajal dve uri in 22 minut, Murray (125. na lestvici ATP) pa je dobil tretji obračun na tem turnirju in drugega medsebojnega proti 30-letnemu Slovencu. Pred tem sta se pomerila v Wimbledonu leta 2014, ko je Murray slavil s 6:1, 6:1, 6:0. Triintridesetletnik iz Dunblana v Italiji v teh dneh nastopa, potem ko zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus ni smel odpotovati v Melbourne na OP Avstralije. Škot bo naslednji teden nastopal še na enem turnirju v Bielli.

Za Rolo, sicer šestega nosilca, je bil to dober preizkus pripravljenosti pred nadaljevanjem sezone, v kateri bo skušal storiti napredek v igri in uvrstitvi na lestvici ATP. Tam trenutno zaseda 159. mesto. Na turnirju v Bielli je nastopil tudi Blaž Kavčič, ki se je poslovil v prvem krogu. Ugnal ga je Italijan Matteo Viola.

Blaž Rola
Blaž Rola FOTO: Damjan Žibert
Koronavirus pasica november
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

riss
12. 02. 2021 21.59
+1
Spremljam tenis. Karieri Kavčiča in Role, je pa težko uspeti, kar je že med 100 na svetu in oba sta bila tako uvrščena. Včasih gledam Rolo na treningu na igriščih, kjer tudi sam igram. Na teh Challengerjih je vedno borba, saj se hočejo mladi uveljavit, starejši pa iščejo povratej, tako kot Murray in Rola je igral proti njemu. Drugič.
Slon?ek9666
12. 02. 2021 21.59
Pricakovan poraz. Bravo Rola. Dober odpor. A Murray je vseeno Murray.