Drugi športi

Osaka ekspresno do naslova zmagovalke na OP Avstralije

Melbourne, 20. 02. 2021 09.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V finalu teniškega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu sta se v ženski konkurenci pomerili Japonka Naomi Osaka in Američanka Jennifer Brady. Osaka, tretja nosilka, je upravičila vlogo favoritinje in zmagala z 2:0 v nizih in osvojila že četrti turnir za grand slam v karieri.

Več videovsebin
  • Naomi Osaka v finalu OP Avstralije premagala Jennifer Brady
    01:00
    Naomi Osaka v finalu OP Avstralije premagala Jennifer Brady
  • Naomi Osaka je zmagala na OP Avstralije
    00:20
    Naomi Osaka je zmagala na OP Avstralije

 

Japonka Naomi Osaka je bila pred finalom v vlogi favoritinje, saj je imela vlogo tretje nosilke na OP Avstralije, Američanka Jennifer Brady pa je bila v Melborunu 22. nosilka. Tudi kar zadeva osvojene turnirje za grand slam je bila Japonka v prednosti, pred OP Avstralije je osvojila tri, OP ZDA v letih 2018 in 2020, ter OP Avstralije leta 2019. 

Osaka je do finala izgubila le en niz, v osmini finala je bila z 2:1 v nizih boljša od Španke Garbine Muguruza, v polfinalu pa je premagala tudi Američanko Sereno Williams. Bradyjeva je na poti do finala izgubila dva niza, po enega v polfinalu proti Čehinji Karolini Muchovi in v četrtfinalu proti rojakinji Jessici Pegula.

Naomi Osaka s pokalom za zmago na OP Avstralije.
Naomi Osaka s pokalom za zmago na OP Avstralije. FOTO: AP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V prvem nizu je Osaka povedla s 3:1, a je Bradyjeva izenačila na 3:3. Ključna je bila deseta igra, Japonka je vodila s 5:4, nato je na servis Bradyjeve izkoristila že prvo žogico za niz in ga dobila s 6:4 po 41 minutah igre. V drugem nizu je znova hitro povedla z 2:0, ko je enkrat odvzela servis tekmici in to še enkrat ponovila za visoko prednost 4:0. Tekmica se ni predala in je hitro vrnila z enim "breakom" in je znižala izid na 4:2. 

Osaka je dobila igro na svoj servis za vodstvo s 5:2 in je potrebovala le še eno igro, da dokonča nalogo. Bradyjeva je še znižala na 5:3, z igro na svoj servis (brez izgubljene točke) pa je Osaka izkoristila že prvo zaključno žogico in odločila finalni dvoboj, ki je trajal le uro in 17 minut.

V finalu moškega dela turnirja za grand slam se bosta za naslov najboljšega pomerila Srb Novak Đoković in Rus Danil Medvedev.

Statistika dvoboja Osaka - Brady
Statistika dvoboja Osaka - Brady FOTO: Sofascore.com

"Ko sva igrali v polfinalu na OP ZDA pred nekaj meseci, sem vsem govorila, "Poslušajte, ti boš težava". In imela sem prav," je o tekmici dejala Osaka, ki je Bradyjevo premagala trikrat, enkrat pa izgubila. "Res je neverjeten občutek. Zadnjega turnirja za grand slam sem igrala, ko ni bilo navijačev, zato ta energija, ki je bila tukaj, mi res veliko pomeni, " je po zmagi dejala Japonka, ki se bo povzpela na drugo mesto lestvice WTA.

"Najprej bi rada čestitala Naomi za njen novo grand slam lovoriko. Ona je izjemna inspiracija za vse nas in kako igra, je izjemno. Upam, da mlada dekleta gledajo in se učijo od nje. Zahvallila bi se tudi moji ekipi, zame je bil to prvi finale na turnirjih za grand slam in verjamem, da bom še napredovala," pa je dejala Bradyjeva.

 

Finalistki OP Avstralije Jennifer Brady in Naomi Osaka
Finalistki OP Avstralije Jennifer Brady in Naomi Osaka FOTO: AP

Izid finala:
Naomi Osaka (Jap/3) - Jennifer Brady (ZDA/22) 6:4, 6:3

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
20. 02. 2021 20.20
+1
Jutri se Medvedjev in to je to za prvi letosnji major ...
demix91
20. 02. 2021 13.10
+1
Jutri pa medvedev gladko čez glumaca tisočerih poškodb
Mother Russia
20. 02. 2021 11.46
+6
Škoda časa za spremljanje bojev teh gensko spremenjenih organizmov...
Augusto Pinochet
20. 02. 2021 11.31
+6
Tezko je gledat zenski tenis, se tezje pa je to, da se vsi komentatorji pretvarjajo, da gledamo isti nivo tenisa kot pri moskih. In zaradi te zlaganosti mi gre na bruhanje...
TEDO84bv0MEDO
20. 02. 2021 12.35
+0
Potem pa naj tudi ženske igrajo na 3 dobljene sete.
Generacija56
20. 02. 2021 11.13
-1
Nauk? Časi, ko si lahko osvojil grand slam z veliko zadnjico ali veliko "gofljo", so minili. Vsaj v ženskem tenisu. Jutri, nadaljevanje.
Savincan
20. 02. 2021 20.51