Drugi športi

Teniška tekmovanja prekinjena za šest tednov, odpoved dirk mxgp

Miami, 12. 03. 2020 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Krovna moška teniška zveza je zaradi želje po preprečevanju nadaljnjih okužb z novim koronavirusom prekinila vse tekmovalne procese pod svojim okriljem za šest tednov, so sporočili v izjavi za javnost. S tem so odpovedali vse turnirje najvišje ravni ATP ter nižje ravni serije challenger do 20. aprila.

Teniške dvorane in stadioni bodo v naslednjih tednih samevali.
Teniške dvorane in stadioni bodo v naslednjih tednih samevali. FOTO: AP

V sklop teh sodita tudi največja turnirja v tem časovnem obdobju, mastersa v Miamiju in Monte Carlu, med drugim pa bodo odpadli še turnirji v Houstonu, Marakešu, Barceloni in Budimpešti.

"To ni odločitev, ki smo jo sprejeli zlahka. Gre za velik udarec, tako za turnirje kot za igralce in predvsem navijače po svetu. Verjamemo pa, da smo potrebovali to odgovorno odločitev, da zaščitimo zdravje tako igralcev, delavcev kot širše teniške družine ter da ohranjamo javno zdravje v luči pandemije," je sporočil Andrea Gaudenzi, direktor ATP.

Nepreklicna prepoved pomeni, da bosta prekinjena tudi turnirja serije challenger v Kazahstanu in Južni Afriki. Podobni odločitvi bosta morali v kratkem sprejeti tudi krovna ženska teniška zveza (WTA) in Mednarodna teniška zveza (ITF).

Tudi Tim Gajser (na fotografiji) je občutil posledice boja s širjenjem koronavirusa.
Tudi Tim Gajser (na fotografiji) je občutil posledice boja s širjenjem koronavirusa. FOTO: David Stropnik

Prestavljeni še dve dirki elitnih razredov motokrosa
Vodilni možje v motokrosističnem razredu mxgp so sporočili, da so zaradi nevarnosti širjenja novega koronavirusa prestavili še veliko nagrado Španije in Portugalske v sezoni svetovnega prvenstva, ki bi morali biti na sporedu aprila. Potem ko so pred časom dirko za VN Trentina prestavili na 19. julij (morala bi biti 5. aprila), so organizatorji dirk veliko nagrado Španije prestavili na 11. oktober, dirko na Portugalskem pa na 18. oktober.

Preizkušnje v španskem Arroyomolinosu in v portugalski Aguedi bi morali biti sicer 19. oziroma 26. aprila. Naslednja preizkušnja v razredih mxgp in mx2, v katerih nastopata Tim Gajser in Jan Pancar, bo 10. maja v Franciji v St. Jean d'Angelyju, če zaradi težav z novim koronavirusom ne bo prišlo do novih sprememb. Svetovni prvak Tim Gajser v skupnem seštevku razreda mxgp na drugem mestu zaostaja le za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom, ki ima devet točk več. Pancar pa je v nižjem razredu v nizozemskem Valkenswaardu minuli konec tedna osvojil svojo prvo točko v sezoni.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.