Drugi športi

Federer ugnal Đokovića, do napredovanja tudi Thiem

London, 14. 11. 2019 16.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
4

Roger Federer je v pravi teniški klasiki na zaključnem turnirju sezone ugnal Novaka Đokovića, ki je s porazom izgubil možnosti za vrnitev na prvo mesto lestvice ATP. Ob švicarju je med štiri najboljše iz skupne Björna Borga napredoval tudi Dominic Thiem, ki je v četrtek sicer izgubil z Matteom Berrettinijem.

Več videovsebin
  • Vrhunci dvoboja Thiem - Berrettini
    01:31
    Vrhunci dvoboja Thiem - Berrettini
  • Vrhunci dvoboja Roger Federer - Novak Đoković
    01:52
    Vrhunci dvoboja Roger Federer - Novak Đoković

Triindvajsetletni Italijan je za zmago nad tri leta starejšim Avstrijcem potreboval uro in 18 minut. Prvi niz je bil izenačen, bližje zmagi pa je bil teniški igralec z Apeninskega polotoka, ki pri vodstvu s 5:4 ni izkoristil svojega začetnega udarca. Dominic Thiem je izenačil na 5:5, tako da je zmagovalca prvega niza odločila šele podaljšana igra. V "tie-breaku" je bil Matteo Berrettini bolj zbran in ga je dobil s 7:3.

Italijan je v nadaljevanju še bolj dvignil raven igre in tekmeca zasenčil v vseh prvinah igre, na koncu je drugi niz po 30 minutah dobil s 6:3.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To je bil 49. medsebojni obračun trenutnih številk dve in tri moškega tenisa, do 23. zmage pa je po uri in 14 minutah suvereno prišel 38-letni Roger Federer.

V prvem nizu je Federer, ki je skozi celotni dvoboj serviral odlično, zmagal s 6:4, do odločilne prednosti pa prišel v tretji igri prvega niza, ko mu je brez izgubljene točke uspelo odvzeti servis Novaku Đokoviću.

V četrti igri drugega niza pa je do edine priložnosti za 'brejk' prišel Srb, a jo je Švicar ubranil in na koncu dobil igro, v naslednji igri pa naredil to, kar 32-letnemu Đokoviću pred tem ni uspelo in dobil igro na servis nasprotnika. V deveti igri pa je Federer na servis Đokovića izkoristil prvo priložnost za zmago in se uvrstil v polfinale.

V petek bosta v londonski O2 Areni na sporedu še obračuna 3. kroga v skupini Andre Agassi. Ob 15. uri se bo Grk Stefanos Tsitsipas, ki si je že zagotovil polfinalni nastop, pomeril s Špancem Rafaelom Nadalom, ob 21. uri pa bo na sporedu še dvoboj med Rusom Danilom Medvedjevom in Nemcem Alexandrom Zverevom.

V tej skupini je Tsitsipas dosegel dve zmagi, Zverev in Nadal po eno, Medvedjev pa je doživel dva poraza.

Nadal se bo prebil v polfinale v primeru zmage nad Tsitsipasom in porazu Zvereva proti Medvedjevu, v primeru zmage Nadala in Zvereva pa bo napredoval Nemec. Možnost za napredovanje ima tudi Medvedjev, to se bo zgodilo le v primeru njegove zmage nad Zverevom in Tsitsipasa nad Nadalom z 2:0.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

09ZarMan10
15. 11. 2019 11.39
+4
Sam navijam že vrsto, vrsto let za Nadala, vendar včeraj nam je vsem, brez izjem Federer še en krat pokazal, zakaj je najboljši teniški igralec vseh časov. Njegovi koti udarcev in ideje preprosto nimajo meja, izvedba je bila fenomenalna in v takšni tekmi proti Federerju nihče nima pogojev, da ga premaga. Čestitke, fantastično...
Peter Selan 1978
15. 11. 2019 10.51
+3
no pametnjakovici kje ste tih ko misi
fihner
15. 11. 2019 08.06
+15
Čestitke!! Bravo Roger, to nam delaj!
Mariborrrrrrrrr
15. 11. 2019 07.11
+4
Čestitke bo se moral pripraviti Za drugo leto nole