Drugi športi

Thiem prvič avstrijski športnika leta

Dunaj, 11. 11. 2020 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Teniški igralec Dominic Thiem in atletinja Ivona Dadić sta v izboru avstrijskih športnih novinarjev za leto 2020 prvič prejela naziva športnik leta. Za najboljšo ekipo leta pa so v Avstriji še tretjič zaporedoma izbrali nogometno moštvo RB Salzburg.

Dominic Thiem
Dominic Thiem FOTO: AP

Dominic Thiem, ki je bil do zdaj trikrat drugi in dvakrat tretji v izboru za avstrijskega športnika leta, je letos osvojil svoj prvi turnir za veliki slam, ko je zmagal na odprtem prvenstvu ZDA, zaigral je v finalu OP Avstralije in je tretji na svetovni lestvici ATP. Zaradi tega je Thiem v izboru s 1183 točkami prepričljivo zmagal z največjo prednostjo v zadnjih 18 letih. Drugi je bil nogometaš David Alaba (447 točk), tretji pa smučarski skakalec Stefan Kraft (410).

Ivona Dadić, sicer bosanskih korenin, je letos dosegla najboljši izid na svetu v sedmeroboju, v izboru pa je zbrala 915 točk. Drugo mesto je zasedla smučarska skakalka Chiara Hölzl (567), tretje pa hitrostna drsalka Vanessa Herzog (390).

Med ekipami so v izboru zmagali nogometaši RB Salzburga (811) pred nogometaši Laska (395) in motociklistično ekipo KZM (374).

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.