Drugi športi

Thiem rešil dve zaključni žogici in izločil Federerja v Madridu

Madrid, 10. 05. 2019 19.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstrijski teniški igralec Dominic Thiem je v četrtfinalu ATP-mastersa v Madridu izločil slovitega švicarskega maestra Rogerja Federerja. Avstrijec je potrdil dobro formo in vpisal osmo zaporedno zmago, Švicarja pa je premagal s 3:6, 7:6 in 6:4, pri tem pa je v drugem nizu Federerju ubranil tudi dve žogici za zmago. V zadnjem četrtfinalnem dvoboju je Španec Rafael Nadal gladko ugnal Švicarja Stana Wawrinko.

Dominic Thiem je po zmagi na turnirju v Barceloni dobro formo prenesel tudi v Madrid. Potem ko je v osmini finala izločil zmagovalca mastersa v Monte Carlu Fabia Fogninija, je v četrtfinalu poskrbel še za slovo švicarskega maestra Rogerja Federerja. Ta je sicer igral svoj prvi peščeni turnir po treh letih. Tako kot v prejšnjem krogu proti Gaëlu Monfilsu je tudi tokrat dvoboj začel silovito in Thiema povsem razorožil v prvem nizu. Nato pa je Avstrijec dvignil raven igre in v drugem nizu začetni udarec uspel zadržati vse do podaljšane igre. Tam je imel Roger Federer na servis Thiema dve zaključni žogici za zmago, ki pa ju ni izkoristil. Thiem je to znal kaznovati v tretjem nizu, kjer je najprej povedel z brejkom, a se je Švicar še uspel vrniti, nato pa sta mu po izenačenju na 4:4 uspeli dve izjemni igri, s čimer se je veselil uvrstitve v polfinale.

Dominic Thiem
Dominic Thiem FOTO: AP

Prvi se je v polfinale mastersa v Madridu uvrstil Novak Đoković, ki je napredoval brez boja, saj je moral Marin Čilić zaradi zastrupitve s hrano obračun predati. Đoković bo v polfinalu igral ravno proti Federerjevem krvniku, ki postaja eden glavnih favoritov za Roland Garros ‒ Thiemu. 

Halepova potrdila dobro formo
V ženski konkurenci je Simona Halep v treh nizih izločila Švicarko Belindo Benčič (6:2, 6:7, 6:0), ki je v četrtfinalu izločila prvo igralko sveta Naomi Osako. V odločilnem tretjem nizu je Švicarki tretja nosilka turnirja zavezala celo kravato.

Izidi:

Novak Đoković (Srb/1) - Marin Čilić (Hrv/11) b. b.;
Dominic Thiem (Avt/5) - Roger Federer (Švi/4) 3:6, 7:6 (11), 6:4;
Stefanos Cicipas (Grč/8) - Alexander Zverev (Nem/3) 7:5, 3:6, 6:2;
Rafael Nadal (Špa/2) - Stan Wawrinka (Švi) 6:1, 6:2.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.