Drugi športi

Thomas dobil kopijo pokala za zmago na Touru

London, 17. 12. 2018 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanski kolesar Geraint Thomas ima spet pokal za zmago na letošnji kolesarski dirki po Franciji. Ne sicer originala, ki so ga ukradli na slavnostni prireditvi v Birminghamu oktobra, ampak kopijo, nadomesten pokal so mu prireditelji Toura v nedeljo izročili v oddaji britanske televizije.

Thomas (na fotografiji) je blestel na letošnjem Touru.
Thomas (na fotografiji) je blestel na letošnjem Touru. FOTO: AP

"Hvala organizatorjem največje dirke na svetu, podjetju Amaurysport, da so se potrudili in izdelali repliko," so se prek spletnih omrežij Francozom zahvalili predstavniki Skya, ekipe Gerainta Thomasa, ki so tudi glavni krivci, da je kolesar iz Walesa ostal brez originala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tega so namreč skupaj s pokaloma Christopherja Frooma za zmago na lanski Vuelti in letošnjem Giru ponosno razstavljali na prireditvi v Birminghamu, a pri varovanju niso bili pazljivi, kar je izkoristil tat in ga ukradel. Thomas je nato prek medijev pozval nepridiprava, da ga vrne, saj posebne vrednosti nima, a je naletel na gluha ušesa. Policija je sporočila, da tatu za zdaj ni našla, a nadaljuje preiskavo.

Thomasa je sicer medijska hiša BBC minuli konec tedna izbrala za športno osebnost leta, Valižan je v javnem glasovanju premagal prvaka formule 1 Lewisa Hamiltona in nogometaša Tottenham Hotspur ter angleške izbrane vrste Harryja Kana.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.