Drugi športi

Thomas Dressen zmagovalec moškega smuka v Lake Louisu

Lake Louise, 30. 11. 2019 21.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemec Thomas Dressen je zmagovalec uvodnega smuka nove sezone. V kanadskem Lake Louisu je za le dve stotinki ugnal Italijana Dominika Parisa. Zmagovalni oder sta s tretjim mestom dopolnila Švicarja Carlo Janka in Beat Feuz. Do točk sta prišla Klemen Kosi in Martin Čater.

Klemen Kosi je v cilj pripeljal kot 18.
Klemen Kosi je v cilj pripeljal kot 18. FOTO: AP

Švicarjem se je po prvih šestih nastopajočih smejalo. Prvo mesto sta si delila Carlo Janka in Beat Feuz, medtem ko je bil tretji Mauro Caviezel. Nato je s številko sedem vodstvo prevzel Dominik Paris in kazalo je, da bo ostalo pri zmagi Italijana, a sledilo je presenečenje v režiji Thomasa Dressna. Nemec je zmagovalca štirih smukov iz lanske sezone ugnal za zgolj dve stotinki. Med najboljše se je v nadaljevanju s številko 17 vmešal še Avstrijec Matthias Mayer

Od Slovencev je prvi startal Martin Čater s številko 29. Ob prihodu v cilj je bil na 21. mestu s sekundo in 86 stotinkami zaostanka. Še bolje se je odrezal Klemen Kosi, ki je v cilj pripeljal kot 18. Po 45 tekmovalcih je bil Kosi 19., Čater pa 25. 

Dressen bo zmago verjetno še toliko bolj proslavil, saj je prav v soboto minilo leto dni od hude poškodbe, ki jo je lani staknil v Beaver Creeku. Po natrganih vezeh v desnem kolenu in izpahu rame je bilo sezone zanj konec, letošnjo pa je začel naravnost sanjsko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
01. 12. 2019 08.37
+7
Izjemen povratek dressna, nasi bojo boljsi dans na superg-ju, kjer pricakujem majhne razlike